Такого ще не було. До цього ми або входили в десятку чи буди поза нею.

Сьогодні  на Вінниччині 327 випадків. Вчора – 328. А було і більше 400.

На тому тижні відбувся скачок у 8-10 разів.

Найбільша кількість хворих  у м. Вінниця, Вінницький район, Козятинський, Жмеринський, Тиврівський, Калинівський, Хмільницький.

Не винятком стала і наша редакція. Половина співробітників – на карантині.

Днями в області ймовірно буде введено червону зону? Як в Прикарпатті? Рятує Вінниччину ще те, що у нас більше населення. Тому  якщо рахувати «на кількість», то виходить не таке катастрофічне поєднання.

Але це лише офіційна статистика. Читачі «33-го» повідомляють на гарячу лінію, шо насправді в селах і районах та і обласному центрі хворих набагато більше.

– До лікарень звертаються вже хворі з ускладненнями. Почастішали випадки важких, – наголошує головний інфекціоніст Вінницької області Лариса Мороз.

В голови ОДА Сергія  Борзова відбулась нарада щодо такого антирейтингу із зростання хворих.

Наші журналісти, які на жаль, також госпіталізовані в інфекційні лікарні, повідомляють про різке збільшення хворих, яких привозять в стаціонар і які потребують негайно кисню.

Одним словом, доки вакцини нуль – інша статистика неприємно вражає.

Я вже «коронована», як і більше 112 млн. у світі. І навіть знаю, що у мене показник по антитілах 14. Але останній випадок у Вінниці, коли від повторного коронавірусу померла мати 4-х дітей Олена, став уроком для всіх хто перехворів: другий випадок може стати роковим.

Ось такі невеселі новини! Але що нас не вбиває – робить сильнішими. Тому бережімось!

Тетяна Редько