Вихідними жіночий вінницький волейбольний клуб  «Білозгар-Медуніверситет» на виїзді здобув дві впевнені перемоги у VI турі вищої ліги чемпіонату України.

Спочатку підопічні Юлії Якушевої переграли «ПНУ-Університет» (Івано-Франківськ) – 3:0 (25:12, 25:14, 25:10). У грі з «Буковинкою-ДЮСШ №4» (Чернівці) рахунок був аналогічним (25:8, 25:11, 25:18). До речі, в її складі була Олена Мхітарян, яка торік виступала за «Білозгар-Медуніверситет». Вона родом із Чернівців.

Таким чином вінницькі волейболістки набрали 6 очок із 6 можливих і продовжують утримувати лідерство у турнірній таблиці вищої ліги України. Лідером і капітаном на майданчику в складі «Білозгар-Медуніверситету», як і раніше, є дочка головного тренера Юлія Якушевої Валерія.

-Відрив у рахунку в обох матчах був великим, бо ми сьогодні є сильнішими. В матчах із «ПНУ-Університетом» і «Буковинкою-ДЮСШ №4»  перевірили на майданчику молодь, робили багато замін, –  прокоментувала Юлія Якушева.

Останній, VII, тур регулярного чемпіонату України відбудеться 6-7 березня у Вінниці. Суперницями наших дівчат будуть команди Львова і Рівного. На ігри вже допускаються глядачі. Тож наші волейболістки чекатимуть на підтримку на трибунах спорткомплексу ВНМУ ім. М. І. Пирогова.

За підсумками регулярного чемпіонату України визначиться квартет найсильніших команд. Вони розіграють медалі у двох фінальних турах. Один із них має пройти саме у місті над Бугом. Клуб, який посяде чільну сходинку у плей-офф, отримає автоматичну перепустку до Суперліги. А друга команда ще гратиме перехідний матч із передостанньою командою еліти.

-Ми прагнемо повернутися до Супервіги, де не грали лише сезон. Там виступали вісім років поспіль. Головне, щоб нас фінансово підтримували. Особливо головний спонсор «Білозгар», без якого не було б команди, – додала Юлія Якушева.

Фелікс ЖАНІН