Проєкт є продовженням інтеграційних мистецьких акцій, започаткованих два роки тому на Брацлавщині : “Брацлав-Ренесанс” та “БугБезВіз”, пленеру” БрацLOVE з першого погляду” від культурологічного проєкту “ Мистецькі експедиції” спільно з київськими митцями, ГО “Інститут розвитку Брацлавщини”, громадами Брацлава та села Зяньківці.

Мистецьким акцентом виставки є історія україно-єврейських взаємин, представлених через діалог знаків, символів та алегорій.

В експозиції представлені жанрові побутові картинки, пейзажі, натюрморти. Це байки про брацлавського майстра, який, за чутками, підбивав чобітки одиноким жінкам, і вони дуже скоро знаходили собі пару. Байка про єдину ніч, коли русалки випливали на берег Південного Бугу і залишились до ранку, зі смутком поглядаючи на закоханих. Із-під пензля, як помахом чарівної палички, з’являються і оживають легко впізнавані образи маленьких музик.

Під час відкриття виставки відбувся концерт Лауреатів міжнародних конкурсів Катерини Бойчук (скрипка) та Владислави Курсаль (фортепіано). Київські музиканти підготували спеціально для події програму з творів відомих українськиї та єврейських композиторів.

Фото і відео автора
Олексій Бойко