Таке рішення прийняли одноголосно 22 лютого  учасники засідання штабу з техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на стрімке зростання кількості захворювань на COVID-19.

Наразі у Козятинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів знаходиться 41 хворий (з них – двоє дітей та два медпрацівники), в той час, як минулого тижня було лише 18, – повідомила нам  директор Козятинського ЦПМСД Юлія Радогощина. – Навіть за добу ми нині реєструємо у два-три рази більше випадків, підтверджених ПЛР-тестуванням: минулого тижня за день мали у середньому 30 випадків, сьогодні ж лише до обіду вже підтвердили 53 випадки. У той же час різко зросла кількість важкохворих випадків ускладнень від COVID-19: якщо у листопаді по області було 500 таких випадків, то зараз маємо 800 важкохворих.

У Козятинській центральній районній лікарні у стаціонарі лікується 19 дорослих хворих на COVID – підтримав заступник головного лікаря ЦРЛ з медичної частини Ігор Грубеляс. – Підозр на COVID у дорослих – 7, хворих з пневмоніями – 32. На кисневій терапії знаходяться 17 хворих, з яких 13 – COVID, 1 – підозра на COVID, 3 – пневмонія.  Кількість хворих дійсно стрімко зростає. На жаль, маємо за минулий тиждень три смерті у нашій громаді від коронавірусу. Саме тому маємо діяти на упередження і певним чином применшити розповсюдження зараження. До слова, в рамках упередження поширення хвороби  Козятинська лікарня отримала наказ Вінницької ОДА збільшити кількість ліжок для хворих на коронавірус до 120 (наразі у ЦРЛ розгорнуто 80 ліжок для хворих із підтвердженим COVID-19). Хворіють також вчителі та школярі Козятина: два вчителі зі школи №3, по одному у школі №1 та у школі-гімназії, захворів також учень зі школи №5. Серед медиків зареєстровані випадки у міській лікарні (3 працівники закладу), у ЦРЛ (1 хворий медик) та у міському центрі ПМСД (1 випадок). Усі ці дані, на жаль, свідчать про зростання захворювання.

Тож, штаб Козятинської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняв  рішення: зобов’язати директорів загальноосвітніх навчальних закладів до закінчення поточного тижня перевести середню та старшу ланку шкіл на дистанційне навчання. Початкова школа та дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі.

До 28 лютого також у Козятинській територіальній громаді скасовуються масові заходи, спортивні заняття та тренування у міській ДЮСШ та гурткова робота у центрі дитячої і юнацької творчості.

Валентина Лісова