– У нашій школі розгорівся скандал, бо діти почали мені інкогніто повідомляти, що їхня однокласниця Оля ділиться з ними про якогось віртуального друга, який її кличе в «потойбічний світ»… мовляв, тут проблеми, а там так гарно! Для цього треба лише випити таблетки…

Дізнавшись про це, я як завуч та мої колеги-вчителі забили на сполох. Викликали маму, щоб поговорити. І знаєте її реакцію — вона назвала нас «збирачами пліток» і повідомила, що її донька нічим таким не займається, тепер демонстративно переводить доньку в іншу школу.

Це сталось за декілька днів до трагедії в ліцеї на Київщині.

Я, коли почула про ці пігулки, якими отруїлись дівчатка, мало не впала, — ділиться педагог. – Тому прошу батьків усіх дітей звернути увагу і посилити контроль над тим, в чому «зависають» їхні діти в Інтернеті.

Про те, що отруєння таблетками стає непоодиноким і це якась гра, подібна до «Синього кита», говорять останні новини.

У п’ятницю до спеціалізованої лікарні «Охматдит», що в Києві, госпіталізували 15-річного хлопця, який наковтався таблеток. Це вже не перший випадок отруєння дітей за кілька днів.

Хлопця доправили до лікарні ще зранку 18 лютого. Загрози життю вже немає.

Нагадаємо, раніше в місті Боярка, що на Київщині, через отруєння спазмолітиками померла семикласниця. Загибла школярка разом із подругою випила 40 таблеток препарату, який входить до складу «Но-шпи». Друга дитина наразі перебуває в лікарні в середньо стабільному стані, її життю нічого не загрожує.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба припустив, що смерть школярки в Боярці може бути пов’язана з небезпечними «іграми» в Інтернеті. Цей варіант також розглядають правоохоронці.

Микола Кулеба

Начальниця департаменту захисту дітей та протидії насильству Юлія Усенко повідомила, що дівчата побачили в TikTok публікацію «Випий 40 таблеток «Но-шпи» та побачиш, що буде».

Після цього схожий інцидент стався в Умані: дві восьмикласниці наковталися спазмолітичних пігулок, проте вжили вчетверо меншу дозу (по 10 таблеток). На щастя, дівчата вижили, їх госпіталізували до місцевого центру екстреної медичної допомоги.

Нехай цей жахливий список на цьому і закінчиться!

Оскільки плоди цивілізації бувають і дуже гіркими: наркоманія, ігроманія, віртуальна смерть… що далі?

Андрій Власенко