Наша команда завоювала на цих змаганнях 15 нагород. Дві медалі додали у скарбничку збірної представники Вінницької області.

Максим Власюк виборов бронзову нагороду у категорії 56 кг. А 18-річний Геннадій Масленніков, який за підсумками минулого року був визнаний кращим спортсменом Вінниччини, завоював чемпіонське звання у вазі 60 кг.

Перший номер молодіжної збірної України, призер чемпіонату Європи, розповів про своє чергове досягнення і поділився планами із кореспондентом «33 каналу».

– В Чорногорії я провів три поєдинки. Всі виграв за очками. В першому бою я здолав господаря рингу, в другому переграв партнера по збірній – харків’янина Володимира Шверла. В фіналі переміг представника Росії Тенгіза Котояна. Це був дуже упорний поєдинок, – сказав боксер.

– Геннадію, до яких змагань наразі готуєтеся?

– До чемпіонату світу, який відбудеться в квітні у Польщі.

– Чим запам’яталася Чорногорія?

– В цій країні я не вперше. Раніше побував на чемпіонаті Європи в місті Будва. А зараз змагання проходили у місті Бар. Організація турнірів і суддівство у Чорногорії – на задовільному рівні. А ось погуляти вдалося лише після фіналів. Купалися у Адріатичному морі.

– За підсумками минулого року Ви були визнані за підсумками голосування кращим спортсменом Вінниччини. Є бажання підтвердити цей результат?

– Авжеж, буду намагатися!

– Скільки років займаєтеся боксом і коли прийшли успіхи на європейському рівні?

– Торік вперше став призером чемпіонату Європи. А боксом взагалі займаюся дев’ять років.

– Розкажіть, де Ви навчаєтеся.

– Одночасно навчаюся у двох вінницьких вишах. У педуніверситеті опановую фах «фізичне виховання», в торгівельно-економічному – «менеджмент».

– Як вдається виступати на найвищому рівні та паралельно опановувати дві різнопланові спеціальності?

– Викладачі йдуть назустріч. Вони розуміють, що я наполегливо займаюся боксом, підтримуючи авторитет Вінниччини та України в спорті.

– Відчуваєте підтримку із боку місцевої влади?

– Допомагає Вінницька школа вищої спортивної майстерності, де я навчаюся. Сподіваюся, що отримуватиму стипендію від місцевої влади. Поки що цього не було.

Фелікс ЖАНІН