Вінницька збірна команда на чолі із тренером, призером Паралімпійських ігор Миколою Ливицьким вкотре гідно відстояла честь нашого краю.

Зокрема, у ваговій категорії понад 100 кг друге місце посів Костянтин Ільніцький. Він очолює підрозділ спортивної Федерації незрячих України. Там культивують не тільки дзюдо, а й інші види спорту. Костянтин Ільніцький до 26 років не мав проблем зі здоров’ям. З дитинства займався спортом. Спочатку греко-римською боротьбою, у молодості – самбо. Входив до складу збірної України з самбо.

У вазі до 90 кг бронзу виграв Едуард Тропінов. А у категорії до 81 кг аналогічну нагороду отримав Леонід Порохня. Всі ці спортсмени тренуються на базі Вінницької школи № 21.

– Раніше на чемпіонатах дзюдоїстів із вадами зору виступав Костянтин Ільніцький, а зараз брали участь четверо вінничан. Приємно, що вони підтягнулися. Спортсменів тренує призер Паралімпіади, досвідчений Микола Ливицький. Тому й успіхи дзюдоїстів є закономірними, – прокоментував начальник Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Дмитро Лукавий.

Фелікс ЖАНІН