19 лютого Сергій виступав у рідній Вінниці, де зібрав повну залу своїх прихильників. Ексклюзивне інтерв`ю «33-му каналу» – до вашої уваги.

– На концерті Ви розповіли, що всю ніч були на зйомках кліпу. Зізнавайтесь, що нового готуєте для своїх прихильників?

– Ми знімали відео для нової пісні з багатьма українськими акторами. Одним із головних героїв є Остап Ступка. Події відбуваються у 20-х роках. Сюжет буде напружений та цікавий, але поки що залишу це інтригою.

– Арсен Мірзоян рекомендував «Асафатова», коли виступали у Львові. «Вар`яти» їхали у Вінницю і слухали ваші пісні. Як Вас зустрів український шоу-бізнес?

– Дуже приємно, коли такі відомі люди слухають і діляться твоєю музикою, поширюють творчість у соціальних мережах. Зокрема, як «Вар`яти-шоу». Після шоу «Голос» мене почуло і побачило багато людей. А для артиста важливо бути почутим!

– Розкажіть про зйомки кліпу «Море». Чи правда те, що Ви ледь не загинули?

– Насправді ризик загинути був не один. Це були дуже екстремальні зйомки. Особливо, коли знімали дублі там, де я їхав по злітній смузі на мотоциклі. За два тижні до зйомок почав учитись їздити на байку. Взяв лише декілька уроків…

Мотоцикл швидкісний. І мені справді було дуже страшно. Одного разу я дійсно ледь не розбився, бо їхав по злітній смузі, де близько 30 метрів праворуч сідали літаки. Я тримав кермо однією рукою. Дорога була дуже слизька, і мотоцикл заносило. Одного разу я не втримався та злетів. На щастя, все добре. Зйомки зупинили на день, а далі продовжили. Та після того я більше на байк не сідав.

– На кожному ефірі «Танці з зірками» Ви співали. Кого із зірок підтримували найбільше? Чи пропонують Вам бути учасником шоу?

– Якби запропонували, то я б погодився. Танці для мене – це щось нове і дуже цікаве. Насправді паркет — це великий виклик для кожного учасника.

Досвід, який отримував, працюючи співаком у «Танці із зірками», теж новий. Я з багатьома учасниками добре спілкувався, але щиро вболівав за Надію Мейхер.

– Нардепка від «Слуги народу» Галина Трет`якова обурила українську спільноту своїми висловлюваннями про «неякісних» дітей. Що б Ви сказали їй у відповідь, будучи уже відомим артистом?

– Я не знаю цієї людини, тому коментувати її слова не можу. Потрібно знати контекст, щоб давати коментар.

Думаю, якщо люди роблять такі заяви, то, мабуть, мають проблеми з адекватністю.

 

У кожного є можливість розвиватись та рухатись вперед. Усе залежить від бажання. Неважливо, звідки ти та скільки маєш грошей. Якщо є мета і ти докладатимеш до цього зусилля, то обов’язково її досягнеш.

– Ви виросли у дитячому будинку. Чи були спроби шукати рідних? Чи спілкуєтесь із кимось із родини?

– Ні, жодних спроб не було. Та навіть бажання такого немає. Я звик постійно бути сам. Зараз і не уявляю, як воно – мати родину. Мабуть, тому, що я вже дорослий і побачив життя. Думаю, що мені було б навіть складно та незвично, якби зараз з`явилась моя рідня.

– Розкажіть про свій міні-оркестр. Знаємо, що це вінничани. Як Вам вдалось знайти стільки талановитих однодумців?

– Перше, з ким почав працювати, — це кларнетист та саксофоніст Сергій. Пісні були під гітару та акустичну музику. Потім з`являлись інші. Хтось залишався, а хтось покидав колектив. Насправді є декілька варіантів звучання деяких пісень. Тому ми часто компонуємо та об’єднуємо наш міні-оркестр. Ніхто нікого не шукав, ми самі притягнулись один до одного. Класно, що в людей є бажання займатись музикою. Я їм завжди кажу, що для мене велика честь — виступати з ними на одній сцені.

Софія Копач

Фото Дмитра Данкевича