Одне з найголовніших – звіт про виконання обласної програми «Студентський гуртожиток на 2018-2020 роки». Ця програми спрямована на надання компенсації оплати за проживання студентів із числа дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування та інших пільгових категорій. А ще регіональна програма дозволить поліпшити умови проживання в гуртожитках.

До слова, в області функціонує 8 комунальних коледжів та 5 держаних коледжів та технікумів області, які мають статус самостійних юридичних осіб та були переведені на фінансування з обласного бюджету. Вони мають 19 гуртожитків, де проживають  проживає 3254 студенти, переважно пільговики.

Крім цього, депутати підтримали виконання обласної програми розвитку інформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області на 2016-2020 роки і затвердили програму на наступні 5 років. А ще затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційної виплати за навчання учасників бойових дій та їхніх дітей протягом І та ІІ семестрів 2020-2021 навчального року.  Планується, що цього навчального року програмою скористаються 450 осіб.

Депутати розподілили між собою територіальні громади області, в яких вони працюватимуть протягом усієї каденції.

Одним з найважливіших рішень цього сесійного дня було створення обласного «Клінічного Центру інфекційних хвороб».

Згідно з ухваленим рішенням, до Статуту комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом Вінницької обласної Ради» було внесено зміни.

Відтепер комунальне некомерційне підприємство обласної Ради матиме назву «Клінічний Центр інфекційних хвороб» та прийматиме відповідну категорію хворих. Обласна інфекційна лікарня працюватиме у вивільнених приміщеннях психіатричної лікарні №2, що у Медмістечку. Нині у лікарні розгорнуто 90 «ковідних» ліжок, ще 80 розгорнуть найближчим часом.

Ілона ВАЛЬТЕР
Фото та відео Олексія Бойко