Про ефективність системи комплексного підходу до моніторингу ситуації в місті розповів міський голова Сергій Моргунов.

З особливостями роботи Ситуаційного центру Голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова ознайомив начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Ситуаційний центр, який розміщується у будівлі Вінницької міської ради, працює у місті з жовтня 2017 року. А у 2018 році Вінницький Ситуаційний центр визнано кращою практикою у Всеукраїнському конкурсі Мінрегіону у номінації – «Формування безпечного життєвого середовища».

«Ми проводимо цілодобовий моніторинг міста Вінниці для стабільної життєдіяльності та безпеки наших громадян. Цілодобово у Ситуаційному центрі чергують працівник Муніципальної варти, патрульної поліції і представник ДСНС. Камери встановлені по всій території міста, а також у школах міста. Є також камери зі штучним інтелектом, які ідентифікують параметри автомобіля», – розповів начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Міський голова Сергій Моргунов також зауважив, що у Вінниці працівники Муніципальної варти здійснюють охорону шкіл. Це спеціальна міська програма для підтримки учасників АТО/ООС.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зауважив, що подібні центри є у інших містах України. Однак у Вінниці він унікальний.

«Схожі системи є у інших містах, але, щоб була об’єднана поліція, рятувальники і Муніципальна варта – в такому форматі я не бачив. Ми розуміємо, що не всі міста можуть собі дозволити це з економічної точки зору. Ми будемо працювати, щоб це було у кожному великому місті», – додав політик.

Також Дмитро Разумков зазначив, що Вінницю відвідує не вперше, але вперше як спікер парламенту: «Я був тут багато разів. Приємно дивитися, коли відбуваються зміни і ці зміни у позитивному напрямку. Бажаю успіхів та досягнень, щоб кожного разу у вас було чим новим похизуватися і продемонструвати. Змінюється область та місто на краще, і я сподіваюся: в подальшому буде так само. Є речі, які ми можемо побачити у інших містах, а є унікальні речі – і цим досвідом потрібно ділитися. Ми повинні обмінюватися досвідом, знаннями та допомагати один одному рухатися вперед. Я сподіваюся: у нас це буде виходити».