Депутати висловили своє занепокоєння з приводу вакцинації вакциною CoviShield, яку вже привезли в Україну. І запропонували організувати публічне щеплення Кабміну, головного санітарного лікаря та народних депутатів для того, щоб підвищити довіру у населення. “Бо саме через недовіру до дій влади ми маємо ситуацію, шо тільки на Вінниччині лише 35% медперсоналу, які працюють у ковідними хворими, погодилися вакцинуватися цією вакциною. ” – йдеться у заяві.

Відповідь від нардепів не забарилася. Ірина Борзова, котра взяла участь в роботі сесії,  різко відповіла:

“Ця вакцина офіційно рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Її дозволено використовувати у 50 країнах світу, зокрема у Великобританії США та Європі. Вся інформація є на сайтах. Тому я б не говорила, що це погана вакцина, бо вона не має сертифікатів та ліцензій. Вона розроблена Оксфордським університетом разом з британсько-шведською компанією, і виготовляється у найбільшому заводі Індії, котрий виробляє більше, ніж 25 видів вакцин, якими користується увесь світ! Давайте будемо чесними! Я запрошую усіх тоді, коли я буду вакцинуватися цією вакциною. Прошу зважити на те, що людей не змушують вакцинуватися. ”

– А я найбільше вірю у колективний імунітет — сказав вже після сесії перший заступник голова обласної ради Володимир Кістіон — Вакцинуватися буду, але не цією вакциною, а тією, що пройшла всі клінічні випродування. Прикро, коли суто медичні питання переростають у політичні.

Ілона ВАЛЬТЕР