Андрію Богачу 38 років. Він соліст однієї з найвідоміших оперних труп Європи. Тисячі людей приходять насолоджуватись його світським тенором. Він виступає в Естонії та Італії. Його успіх почався ще 20 років тому, коли виступив на одній сцені з Миколою Басковим. Тоді ще ніхто не знав цього молодого виконавця..

Його тітка Любов Паляничко та двоюрідна сестра проживають у Вінниці. А бабуся — у селі Новомитільськ Чернівецького району.

Розповідає, що своє дитинство тепер відомий співак провів у селі з бабусею.

– Народився він у Могилеві-Подільському. Тоді були важкі часи. Його батько – Саша – поїхав за заробітки в Естонію. Працював на рибальському судні, а згодом влаштувався у поліцію. Тому, коли Андрійку виповнилось 5 років, він разом з мамою переїхав в Естонію, – розповідає пані Любов. — Та кожне літо свого дитинства проводив у нас на Вінниччині. Ще тоді ми казали, що з нього будуть люди, бо відрізнявся від інших дітей манерами та інтересами. Як кажуть, прагнув до високого. Любив читати та все досконало вивчав напам’ять. Але хто б міг подумати, що він стане такою зіркою! На його виступи з’їжджаються люди з різних країн. А талантом захоплюються музичні критики.

Співочий шлях Андрій розпочав з дитинства. Бо у його бабусі – моєї мами були неймовірні вокальні дані. Але виступала лише в сільському клубі, бо на більше можливостей не було.

Навчатися вокалу Андрійко починав у музичному училищі міста Таллінн. Брав приватні уроки вокалу в Еди Захарової. У 2007 році втупив до академії музики і театру, в клас відомого естонського співака, професора Маті Пальма. Згодом став студентом Міланської консерваторії. Але справжній дебют Андрія як вокаліста відбувся у 2001 році на сцені Талліннського театру разом з відомим співаком Миколою Басковим. Всі глядачі та журналісти були шоковані. Андрій Богач тоді був звичайним юнаком, який лише мріяв про співочу кар’єру. Басков приїхав на концерти «Шедеври минулого століття». У кінці свого виступу він співав легендарну «Карузо».

Цю пісню Андрій знав дуже добре, бо саме з нею переміг на регіональному конкурсі в Естонії. Він не стримався та підбіг до сцени і почав підспівувати. Артист здивувався професійному виконанню та запросив хлопчика на сцену. Разом вони виконали цей витвір мистецтва. Вже тоді про нашого талановитого Андрія заговорила вся Естонія. Після концерту Басков сказав Андрію, що вражений його тембром. Побачив тут потенціал і порадив сумлінно працювати над собою. З тих пір Андрій вирішив, що опера — це справа його життя. Зараз він вже став відомим оперним співаком. У кожній країні Європи з нетерпінням чекають його концертів. Вся наша родина пишається ним і бажає таких висот досягати всім, хто старанно працює над собою.

 Софія КОПАЧ