Земляки по-різному оці­нюють її злет у країні-окупантові. Але про те, що вона зірка, знають усі.

Ірина Котова — популярна рок-діва з Москви, але мало хто знає, що насправді дівчина родом з Мазурівки Чернівецького району. Дівоче прі­звище Телевань. Свого часу виїхала з родиною за кордон, як і більшість — поїхали у пошуках кращого життя.

Життєве розчарування, стрес і жага змін сформували той порив, який штовхнув Ірину у вірні обійми музики. Усвідомлене бажання співати народилося в ній у 2018 році, коли о третій годині ночі вона відправила заявку на навчання у школу вокалу «Меломаніка». І наступного ранку отримала від­повідь. Що було далі — жива історія! Виступи на відомих майданчиках, участь у великих концертах, нагороди і, звичайно ж, пісні!

Нещодавно Ірина презентувала пісню «Забытые сторис». Автором композиції став педагог по вокалу Ірини, а за сумісництвом продюсер Андрій Юрець. Після перемоги в шоу «Зірка з народу», де Ірина взяла «золото» і за короткий час отримала понад 1,500 ротацій на радіо! Композиції Ірини звучать на численних радіостанціях Росії, України, Білорусі та США.

Про рідну Вінниччину у своїх інтерв’ю талановита Ірина не згадує. І земляки по-різному оцінюють її успіх у країні-агресорі. Та про те, що вона там зірка і знаходить своє місце під сонцем, знають всі.

Валентина Лісова