Чи відомо вам, що сіль має чудові лікарські властивості в суміші з іншими компонентами? Тож сіль — це не завжди біла смерть, а ще й дієві ліки.

Від застудного і алергічного кашлю. Змішайте 1 ч. л. меду з 2 ст. л. насіння анісу і дрібкою солі. Залийте склянкою води, доведіть до кипіння і процідіть. Приймати дорослим по 2 ст. л. кожні 2 години.

Від пітливос­ті ніг і грибка. У літрі теплої води розведіть 4 ст. л. солі і 6 крапель йоду. Тримайте ноги в розчині по 5-10 хв. на день до повного одужання.

Від бородавок. Сік хрону змішайте з кухонною сіллю у ваговій пропорції 1: 1 і втирайте щодня.

При варикозному розширенні вен. Морську сіль розведіть водою до стану кашки, остудіть до 0 градусів. Нанесіть кашку на марлю і накладіть на «змійки» вен. Коли температура тіла і кашки вирівняються, марлю можна знімати. Робити краще вранці.

Від пародонтозу і нальоту на зубах. Сіль змішайте з медом у рівних пропорціях, розітріть до розчинення кристалів. Пастою протріть зуби і повільно втирайте її в ясна. Застосовуйте цей засіб 1-2 рази на тиждень.

При харчових отруєннях. Випийте кілька склянок підсоленої води. Сіль буде перешкоджати всмоктуванню токсинів у кров.

При артрозі суглобів рук і ніг. Змішайте сіль із річковим піском у пропорції 1:1 і розігрійте у сковорідці до гарячого стану. Далі пересипте в миску і занурте в неї пальці. Тримайте до охолодження суміші.