За головну корону боролись сотні дівчат з різних країн світу. У категорії «Дівчата віком від 18 до 25 років» першою стала наша землячка.

– Настя давно захоплюється японською культурою, вона завжди нам розповідала багато всіляких речей про цю країну, де зовсім інший менталітет та манера спілкування. Далі було аніме, де дійсно своя філософія та багато напрямків. Потім донька самотужки взялась опановувати ієро­гліфи та мову. У 2019 році, коли ми були на міжнародному конкурсі краси та таланту в Болгарії, там була японська делегація. І організатори таких самих творчих конкурсів краси запросили Настю, — розповідає мама дівчини Ірина Селезньова.

– Ми дуже хотіли поїхати, але потім виявилось, що максимальна вікова категорія там була 16 років, а дочці на той момент виповнилось 18, тому не склалось. Та коли японці стали спілкуватись з європейськими та українськими організаторами конкурсів, то зрозуміли, що життя не закінчується у 16 років. Це цікаво і більш старшим. Саме тому у японському конкурсі краси «Новорічна королева-2021» у них з’явилась категорія від 18 до 25 років. Сам конкурс проходив у режимі онлайн. Оскільки зимовий період, Настя придумала собі новорічну фотосесію. Якраз була у дредах, із них змайструвала собі ріжки, зробила макіяж, вийшов образ Бембі. Ми замовили фотостудію та самостійно відзняли чудові кадри, які і відправили на міжнародний конкурс у Японію. І коли дізнались, що Анастасія перемогла, були приємно вражені. Зараз очікуємо на корону, диплом та цінні подарунки, які нам мають надіслати. Після завершення пандемії дочка планує приїхати до Японії на запрошення організаторів, тому активно вивчає японську мову. Вже почала відкладати гроші на подорож до Японії та активніше вивчати мову цієї країни.

Настя із семи років бере участь у конкурсах краси, де здобуває призові місця та Гран-прі. Далі дівчина почала займатись вокалом, моделінгом. Коли було виграно не один десяток корон, вінничанка стала створювати свій дизайнерський одяг. Має шість власних колекцій, які представляла на міжнародному рівні, і тут теж перемоги! Зараз Настя Селезньова — студентка третього курсу, опановує фах «підприємництво», щоб у майбутньому могти успішно реалізувати всі свої таланти.

Віталіна Трудько