У Вінницькому територіальному відділенні Малої академії наук (МАН) протягом року навчалися понад півтисячі дітей. Коли це було можливо, вони приїздили до обласного центру на онлайн-заняття. В інший час займалися дистанційно із викладачами.

А сьогодні у Вінниці підбивають підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів МАН. Він проходив в онлайн-режимі. Діти здавали на розгляд журі свої науково-дослідницькі проєкти, після чого презентували і захищали свої роботи.

– Загалом до другого етапу було допущено понад 200 робіт. Активно взяли участь представники Гайсина, Тульчина, Козятина, Барського і Тиврівського ліцею та ін. Але найбільше учасників було з обласного центру. Це «малі академіки» шкіл № 1, № 6, № 30, № 7, технічного і Подільського ліцеїв, – розповіла Тамара Корінна, відповідальний секретар Вінницького територіального відділення МАН.

За підсумками обласного етапу близько 40 кращих робіт відбирають на Всеукраїнський етап конкурсу, який пройде в кінці квітня 2021-го.

-На наступний навчальний рік плануємо започаткувати секцію польської мови, повернути французьку мову тощо, – додала Тамара Корінна.  – На навчання приймаються учні 9-11 класів, беремо й талановитих 8-класників.

Ірина ЗОНОВА