Запевнив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов

Три тижні Вінниччина у трійці «лідерів» за чисельність вперше виявлених випадків ковіду.  Більшість пацієнтів лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів, але кількість госпіталізацій щодня зростає.

Вінничани повідомляють, що хворих уже розвозять по інших областях, були повідомлення про Кіровоградську ЦРЛ.

Наші колеги, які лікуються від ковіду у вінницьких лікарнях, підтверджують, що дійсно місць немає. Під вікнами стоять черги зі “швидких”.

У медичних закладах Вінниччини 3170 ковідних ліжок. Хворих не везуть в інші області. Не потрібно маніпуляцій на цій темі, – заявив Сергій Борзов.  – Маршрут пацієнта змінюється за наявнсті ліжок. Саме тому останні дні хворих з Вінниці возять у Тростянець та Тульчин.

Як повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоровя нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, який разом із Спікером ВР Дмитром Разумковим відвідував Вінницю, наша область поки що у “помаранчевій зоні”, але бльзька до “червоної”

Вінничина — транзитна область, тут навчаються багато студентів з інших міст, зокрема і Західної України. Сподіваємося, найближчим часом почнемо отримувати більше доз вакцини. До кінця літа планується, що вакцинація буде й у комерційних медичних мережах.

Людмила ПОЛІЩУК