І серед тих, хто відзначився забитими у ворота суперника голами від «синьо-білих», стали наші земляки – Віктор Циганков з Вінниці та Віталій Буяльський з Калинівки.

Втім, мало хто знає, що на воротах «Олімпіка» був ще один вінничанин – 18-річний Андрій Чекотун, вихованець ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова.

Хлопець у футбол потрапив завдяки брату. Він раніше почав відвідувати секцію, після того став ходити туди і Андрій. Першим його тренером став Микола Миколайович Загоруйко, колись успішний та відомий голкіпер «Ниви», який і розгледів у тоді ще маленькому хлопчику талант і з нападаючого поставив його у ворота. Кажуть, що саме він дав путівку у життя не лише Андрію, а і зірці «Динамо» Віктору Циганкову.

Неодноразово Андрія Чекотуна визнавали кращим воротарем, а у 12 років його забрали у «Шахтар». Після того був олімпійський коледж, після того «Олімпік», який через війну з Донецька перебрався на Київщину.

У сезоні 2018/19 Андрій Чекотун років виступав за юнацьку (U-19) та молодіжну (U-21) команди «Олімпіка». Напередодні старту сезону 2019/20 років потрапив до заявки першої команди[1]. Взимку на зборах він відбив пенальті від колишньої зірки «Челсі» Майкла Есьєна у контрольній грі проти азербайджанської команди «Сабаїл». У Прем’єр-лізі дебютував 5 липня 2020 року в програному (0:2) домашньому поєдинку 29-о туру проти «Дніпра-1». Андрій вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. І ось дуже відповідальна гра з «Динамо», де голкіпер з Вінниці грав проти Віталія Буяльського, Віктора Циганкова і показав високий рівень. Про це заявив сам наставник «Олімпіка» Ігор Климовський.

-Андрій Чекотун – це молодий воротар, 2002 року народження. Але при цьому він зіграв на високому рівні. Були маленькі помилки, але і захисники могли його підстрахувати, – заявив Ігор Климовський.

Слід додати, що Вінниччина дала Україні чимало успішних, талановитих та перспективних футболістів. І більшість з них виросли під крилом Миколи Загоруйка та директора ДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігоря Коваля. То ж недарма саме цю школу і називають однією з найкращих «кузні» футболістів!

Вікторія Снігур