Про це на своїй сторінці розповів голова облдержадміністрації Сергій Борзов. З дна річки прикордонники витягнули та викопали із землі 150 метрів кабелю, на кінці якого пристосування для підключення електроживлення та засіб для намотування шлангу на котушку.

Військовослужбовці прикордонної служби «Ямпіль» Могилів-Подільського загону продовжили обстеження прилеглої місцевості, залучивши спеціальну техніку. На глибині 3 метрів знайшли пластиковий шланг, що був прокладений під землею від берегової відмілини річки Дністер вглиб території України.

Під час демонтажу шлангу, у лісосмузі на території України, правоохоронці виявили спеціально обладнаний підземний «бункер», до якого виходив кінець шлангу.

Загалом прикордонники демонтували 125 м шлангу діаметром 20 мм.

Імовірно, з його допомогою планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України. Правоохоронці встановили, що цей трубопровід ще не використовувався, оскільки шланг був порожній та не мав характерного запаху спирту.

Наразі прикордонники спільно з співробітниками УСБУ у Вінницькій області встановлюють коло осіб, причетних до протиправної діяльності. Варто зазначити, що спиртопроводи на Дністрі виявляють не раз. І з такою переформатованою контрабандою треба боротися.

Ілона ВАЛЬТЕР