Будівництво швидкісної автомагістралі – Київ-Кишинів із спорудженням великого моста на Дністрі, в районі Ямполя-Косеуць, безперечно має і матиме в подальшому ще більше, перш за все, – політичне, стратегічне значення.

Звісно, навкруг цього багатозначного проекту киплять таємні пристрасті спецслужб багатьох країн. Якщо він буде зірваний Росією, неважливо чиїми руками, – це нанесе великого іміджевого збитку президенту України панові Зеленському і президенту Молдови – Майї Санду. І віддалить Україну від Молдови в прямому і переносному значенні слова.

Отже, для Києва і Кишенева дуже потрібен, в цьому проекті, не просто успіх, а великий успіх. І в якомога коротші терміни. Тому вони поспішають. Цей поспіх на руку їх політичним противникам, зарубіжним ворогам і просто транскордонній організованій злочинності і корупції, яка відчула запах великих грошей, посад, а відтак ще більшої влади ніж та, яку вже має вона тут.

Аналітики в ЗМІ, по цьому проекту, майже зовсім немає. А є одна гола пропаганда і безбожна промивка мізків населенню на обох берегах. Шило з мішка буде вилазити згодом, коли найбільший фінансовий періг буде поділено і проект заходитиме в глухий кут, перетвоюючись із стратегічного, політичного, як в Одесі кажуть, в черговий веселий сміх на радість ворогам, як Молдови, так і України…

Пропоную вашій увазі черговий свій відеофільм на цю тему, як кажуть, по гарячих слідах її. Мета – найперше – зафіксувати, як все тут, насправді, починалося… Без лаку і гриму. Щоб згодом з цієї мозаїки вималювалася картина…

На Дністрі, в районі Ямполя, дуже багато побудованих, в різні часи, мостів впало. Їх порозтаскували мародери, а все, що залишалося – змило безслідно водою. (Зараз і всі сучаcні переправи тут – мертві з тих же причин…). На черзі цей… Впасти він може, спершу, в переносному розумінні слова, ще до початку будівництва, а вже потім – і фізично.

Отже, дивіться чергове моє відео, аналізуйте і робіть висновки самі.