Поліцейські відкрили кримінальні провадження за фактом злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дітьми та порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Як повідомив начальник відділу N3 Вінницького районного управління поліції Віталій Стахов, поліцейські встановили, що батьки малолітніх дівчаток пішли вранці з дому у своїх справах, залишивши дітей на тривалий час без нагляду в будинку.

В одній з кімнат сталося загорання. Попередня причина пожежі – порушення правил користування пічним опаленням.

Внаслідок удушення чадним газом під час пожежі загинула 2-річна дівчинка. Її 6-річну сестру доправили до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні.

За словами Віталія Стахова, матір лише близько 15 години повернулась додому та винесла з будинку, в якому вирувала пожежа, дітей.

Слідством розпочато два кримінальні провадження: за ст.166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричино тяжкі наслідки) – карається позбавленням волі до п’яти років та ч.2 ст.270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) – карається позбавленням волі до восьми років.

Триває слідство.

Шановні батьки, пам’ятайте, що безпека ваших дітей – це ваша відповідальність. Подбайте про збереження життя і здоров’я дітей, не залишайте їх без нагляду.

Подробиці в газеті “33-й канал”.

Валентина Лісова