Джек Лондон був соціалістом, а крім того – першим в історії американським письменником, який заробив своєю працею мільйон доларів.

Агата Крісті страждала на дисграфію, тобто практично не могла писати від руки. Всі її знамениті романи були надиктовані.

Едгар По все життя боявся темряви, а Оноре де Бальзак завжди писав у темряві при свічках. Марк Твен був винахідником. Серед його розробок – блокнот з відривними листочками для журналістів, шафа з розсувними полицями, саморегульовані підтяжки і машинка для зав’язування краваток!

Діккенс не міг працювати, якщо столи і стільці в його кабінеті не стояли так, як треба, а у лорда Байрона було чотири домашніх гусака, які всюди слідували за ним, навіть на громадських зборах…

Всесвітній день письменника відзначається 3 березня за рішенням конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що відбувся у 1986 році. ПЕН-клуби сьогодні діють у 130 країнах світу. Письменники, члени ПЕН-клубу, виступають проти неправдивих публікацій, навмисної фальсифікації, спотворення фактів заради політичних, групових або особистих цілей.