– Золота молодь у центрі міста порушувала масово норми карантину, — переконує Андрій Качор. — Але коли я це знімав, поламали руку і розбили камеру.

– Вінницька область «б`є» рекорди хворих на коронавірус, а в цей час «золота молодь» Вінниці влаштувала грандіозну закриту вечірку в кінотеатрі «Росія», в центрі міста. На передовій гинуть їхні ровесники, а ці — тут кайфують на вечірках…

Андрій Качор

– У соціальних мережах поширювалося оголошення про дискотеку, де було сказано: «Ми турбуємось про комфорт своїх гостей, тому поліція вас не потурбує». Це дуже зацікавило, і я вирішив туди навідатись. Квитки придбав за їхньою секретною «схемою» через Інтернет. Потрібно було переказати 200 гривень на рахунок карти. Зберегти фото переказу, а потім пред’явити його на вході. Місце вечірки вони повідомили за декілька годин до самого заходу. Коли ж я прийшов до кінотеатру «Росія», це вже було після 23.00, то на вході мене запитали паспорт. Документів при собі я не мав, лише посвідчення журналіста. На мене відразу напало четверо охоронців. Вони намагались мене вигнати з приміщення. Я зателефонував у поліцію. Але на перший виклик патрульних я не дочекався.

Кінотеатр «Росія» – місце, де організували секретну дискотеку

Як мені стало відомо, орга­нізатором заходу був Владислав Цветков. Запитував його, чому мене не впускають. Але ось що почув у відповідь:

«Це приватний заклад, я орендую його і пускаю сюди лише моїх знайомих. Тут зібралось 15 осіб. Ми проводимо «обумовлений з містом» захід. Це галерея, продаємо картини, тут запрошені багато людей, які, на мою думку, готові їх купити», — заявляв Владислав Цветков. Є відеопідтвердження його слів.

Дійшло навіть до бійки з чоловіком з компанії орга­нізатора. Незнайомець накинувся на мене. Бив по телефону (камері), кричав, що я не маю права його знімати, принижував та розтрощив мені руку.

Найбільше здивувало те, як себе поводили працівники поліції. Двічі я не зумів їх викликати. Правоохоронці приїхали лише після дзвінка на «урядову лінію». Через дві години з моменту першого виклику прибув відразу екіпаж поліції з трьох машин. Я просив їх зафіксувати факти порушення карантинних обмежень, але це все було марно… Поліцейські робили вигляд, що не розуміють, в чому проблема. Коли в мене вибивали телефон, вони не відреагували. І навіть після бійки розводили руками.

Фото з місця подій – секретної вечірки

І ось що на це все мені сказав організатор після перших двох невдалих спроб викликати поліцію:

– З боку від будівлі ти можеш побачити машину поліції і маєш зрозуміти, що ще одна машина сюди навряд чи приїде, а якщо і приїде, то вона «переговорить» з тією. Я це кажу для того, щоб ти розумів, що конфлікт, який влаштували для мене, не закінчиться нічим, але твої друзі постраждають.

– За фактом повідомлення Андрія Качура про непрофесійні дії по­ліцейських призначено службове розслідування, – йдеться у повідомленні пресслужби поліції. — За порушення правил карантину слідчо-оперативна група склала адміністративні матеріали на організатора  дискотеки, що передбачають штрафні  санкції у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень. За фактом нанесення тілесних ушкоджень заявнику внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі по­ліція опитує учасників та свідків події. Щодо неналежного реагування окремих по­ліцейських  під час обслуговування виклику керівником ГУНП Він­ниччини Іваном Іщенком призначено службове розслідування.

– Андрію, твої опоненти кажуть, що це «шоу» ти влаштував на замовлення. Що скажеш?

– Ніяких замовлень не було. Навіть і не уявляю, щоб хтось замовляв по­дібне. Це була власна ініціатива.

За словами Андрія Качора, організатором вечірки може бути Владислав Цветков – студент юридичного факультету Києво-Могилянської академії. Кажуть, що він син впливового вінницького адвоката Олексія Цветкова.

Наш журналіст, аби вислухати дві сторони конфлікту, намагався вислухати і організатора заходу Владислава Цвєткова. Але він на зв’язок не виходить.

Після цього наш журналіст зв’язався з адвокатом Олексієм Цвєтковим. Ось як він коментує відтворені події:

– Поширена інформація – фейк (неправдива) — відео змонтоване з тих кадрів, які вигідні журналісту.. Тому і не бачу сенсу в чомусь виправдовуватись. Тому його дії можна трактувати як спосіб захисту. Як на мене, його поведінка була неадекватною та неправомірною.

– Цей захід – була закрита вечірка чи виставка картин на продаж, як стверджував Владислав?

– Я не можу коментувати захід, бо особисто нічого не проводив. Я не хочу нікого поливати брудом, але готовий притягувати до відповідальності людей, які порушать мої права або ж права моїх близьких, – коментує ситуацію Олексій Цветков.

Як повідомили нашому кореспонденту читачі, проведення закритих вечірок під час карантину і у Вінниці, і по області стали модними і на них дійсно збирається молодь через закриті канали. Подібні заходи називаються «рейви». Дискотеки, де «все дозволено», вже давно відбуваються у столиці. І «золота молодь» нашого міста під час карантину вирішила не відставати від столиці. Студенти зі столичних вузів, які приїхали у Вінницьку область, стали законодавцями такої моди.

Нам повідомили читачі, що нещодавно гучне гуляння відбулось у відреставрованому палаці поблизу Вінниці. Хто ж дає дозволи на такі вечірки?

Софія Копач