Найбільшу кількість випадків зараження за останню добу було підтверджено в п`яти областях України, в тому числі і у Вінницькій області. Розуміючи усі можливі наслідки від поширення хвороби, Благодійний фонд Сергія Тігіпка разом із фондом «Гармонія» активно долучилася до боротьби з пандемією, щоб зберегти здоров’я українців.

З запровадженням адаптивного карантину у Вінницькій області, Благодійний фонд Сергія Тігіпка, отримавши можливість забезпечити територіальні громади антисептичним засобами, одразу взявся за роботу. Перші партії дезінфікуючого засобу були доставлені у Калинівську Центральну районну лікарню, та в Центри первинної медико- санітарної допомоги в Липовецькому, Погребищенському та у Вінницьких районах.

Липовецький ЦПМСД

«Українські громади – міста, селища, села, ОТГ – активно долучаються до протидії поширенню коронавірусу. Ми ж зі свого боку максимально намагаємося допомогти у боротьбі з коронавірусною інфекцією. На усіх наших підприємствах працює температурний та масковий режим, у спеціально відведених місцях встановлені антисептики для працівників та відвідувачів. Ми намагаємося регулярно надавати посильну допомогу у придбанні необхідних медичних засобів для сільських ФАПів та амбулаторій, адже саме мешканці сіл є найбільше соціально та медично незахищеними перед пандемією», – розповідає Ігор Смаль, генеральний директор ТОВ «ТАС Агро Захід».

Раніше «ТАС Агро» спільно з Благодійним фондом Сергія Тігіпка допомогли у придбанні апарату штучної вентиляції легень для Погребищенської лікарні, у період осіннього загострення поширення коронавірусу забезпечили ФАПи у с. Іванька, Липовецького району, с. Павлівка Погребищенського р-ну, с.Дружне та с. Нова Гребля Калинівського району необхідними медикаментами.

Також лікарні Липовецького, Погребищенського та Калинівського району були забезпечені засобами індивідуального захисту, комбінезонами, масками та респіраторами для медичного персоналу, адже лікарі перші приймають на себе усі можливі ризики захворювання. Головний лікар Липовецького ЦПМСД Василь Бондар висловив щиру подяку за систематичну підтримку та допомогу зі сторони Благодійного фонду Сергія Тігіпка та фонду «Гармонія»: «Зважаючи на сьогоднішню ситуацію в країні та стрімке поширення коронавірусної інфекції COVID-19, медичні заклади потребують додаткової підтримки. Наш центр первинної медико-санітарної допомоги давно співпрацює з відповідальними благодійними організаціями, ми знаємо, що завжди можемо розраховувати на стабільну підтримку з їх боку. На наше прохання господарство придбало та поставило до лікарні та підпорядкованих нам сільським ФАПам та амбулаторіям необхідні медичні товари. Особливо вдячні за антисептичні засоби захисту, адже необхідність дезінфікувати поверхні, інструменти та руки постійно зростає. У нашому районні на даний час зафіксовано багато випадків інфікування COVID-19 саме у сільській місцевості, весь медичний персонал нашої лікарні дуже вдячні за організацію оперативної допомоги у забезпеченні вкрай необхідних сьогодні антисептиків».

Жодна країна не була готова до наслідків, які принесе пандемія. Але Благодійний фонд Сергія Тігіпка, працює на випередження, щоб Україна змогла пройти цей непростий період з найменшими втратами. Тільки забезпечивши лікарні країни необхідним обладнанням для порятунку життя, а медиків – засобами захисту, ми зможемо протистояти епідемії.