Вона здійснюється індійським аналогом препарату AstraZeneca – Oxford/AstraZeneca (Covishield). Першими щеплення отримали військові медики госпіталю та особовий склад окремої медичної роти. Серед них є і вінничани. Вакцинація відбувається виключно у добровільному порядку.

– Ми щодня працюємо з хворими, зокрема з тими, хто хворіє на COVID-19. Тому свідомо вирішив зробити щеплення цим препаратом, щоб мій організм мав імунітет. Через 28 днів отримаю другу дозу препарату, – зазначив військовий лікар Іван Стаценко.

Усім військовослужбовцям перед тим, як отримати вакцину, в окремому кабінеті перевіряють тиск, пульс та температуру тіла. Там же заповнюється необхідна документація. Також на цьому етапі визначають військових, які мають протипоказання до щеплень. Медична бригада, яка здійснює вакцинацію, а це лікарі та медичні сестри, попередньо пройшли фахову підготовку.

За словами начальника 59-го військового мобільного госпіталю полковника медичної служби Андрія Телефанка, спочатку вакцинацію пройдуть військові медики.

Військові, яким зробили щеплення, отримали свідоцтво про його проходження. Всі вони будуть перебувати під наглядом медичного персоналу.

Додамо, що 59-й мобільний госпіталь створений на базі Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону у Вінниці. Там працюють не лише медики з Поділля, а й з інших областей.

Віталіна Володимирова