Провівши авто-технічну експертизу фахівці зробили висновок, що “у цій дорожній ситуації з технічної точки зору причиною виникнення даної дорожньо-транспортної пригоди стала невідповідність дій водія “BMW Х5” Іванюка нормам вимог ПДР. Водій “BMW Х5” мав технічну можливість попередити цю дорожно-транспортну пригоду, але з невідомих причин не вжив ніяких заходів для цього”. Суддя Геннадій Кашпрук не знайшов складу злочину у діях водія Олега Притуляка і закрив адміністративну справу.

Цього разу у судовому залі не було ні позивача, ні його захисника, хоча проведення авто-технічної експертизи ініціювали саме вони. Олег Притуляк прийшов відразу ж після того, як відчергував нічну зміну. Утім, після того, як суддя зачитав рішення, з полегшенням видихнув: “Справедливість таки є”.

– Притягнення до адміністративної відповідальності можливе лише протягом трьох місяців від дати його вчинення. Суд цілком вклався у цей термін, допитав свідків, переглянув і проаналізував відео — розповів адвокат водія Олександр Білошкурський – Експерти довели невинуватість мого підзахисного і суддя взяв це до уваги.

Здавалося б, звичайна ДТП. Утім вона викликала такий широкий резонанс не випадково. Бо людей дістало свавілля на дорогах тих, хто може все “порішати”. І випадок, коли колишній СБУшник, (з немалими статками, будинком та ділянками) втрапивши у ДТП, звернувся до суду, щоб зробити винним водія швидкої допомоги і повісити на нього немалий штраф та ремонт двох понівечених автомобілів, став останньою краплею у переповненій чаші терпіння. Тому увага до цієї справи була прикута і активістів, і журналістів. Вона отримала дуже широкий суспільний розголос і можливості повернути законодавство на свою користь у позивача просто не було.

Нагадаємо, три місяці тому, коли водій швидкої їхав на виклик з проблисковими маячками, його на перехресті не пропустив колишній СБУшник на «BMW». А потім звернувся до суду. Завдяки розголосу маємо чесне та обєктивне рішення.