І 4 березня стало відомо, що частина обладнання в майбутні відділення уже закуплено і змонтовано… А до квітня тут будуть на повну потужність будуть запущені кабінети із сучасним медичними томографами, рентген-апарати та обладнання для МРТ-діагностики.

– Барахла не купуємо, лише якісне обладнання! – сказав 4 березня під час робочого візиту до цієї лікарні, міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Тут він повідомив, що в рамках програми «Велике будівництво» в цей мед заклад закуплять комп’ютерні томографи та ангіографи.

– Це проект, в якому ми всі дуже зацікавлені. У рамках великого інфраструктурного проекту «Велике будівництво», ми поставили уже в лікарні відповідне обладнання – томографи, рентген-апарати. Ще за державні кошти буде придбано ангеограф, томограф для МРТ. Все для того, аби медицина була якісною та доступною», – зазначив міністр.

За його словами, загалом в Україні станом на 1 січня поточного року в усіх медичних закладах (державний, комунальних та приватних) було 305 комп’ютерних томографів. Показний, який іде на розрахунок 100 тисяч населення.

«Обсяг змін, які були зроблені і досі робляться в рамках цього великого проекту – це те, що ми закупили 161 комп’ютерний томограф і уже майже всі доставлені в лікарні. Для довідки, станом на 1 січня 2021 року, вся країна – разом із комунальними та приватними, державними закладами, мала всього 305 комп’ютерних томографів. Це показник, який йде на розрахунок 100 тисяч населення. Українці варті того, щоб лікуватися в «класних» умовах. На сьогодні у нас є головне – найкращі медичні працівники, які кожного дня це доводять», – додав міністр.

Терміни здачі нового корпусу Вінницької міської клінічної лікарні ШМД

Вже відомо, що у цьому триповерховому корпусі буде кілька відділень – противошовоке, оперaційне, інтенсивної терaпії тa реaнімaції. Також у медзакладі впровадять практику, коли карета швидкої допомоги заїжджатиме до приміщення. Для цього облаштували критий пандус, який уже фактично готовий.

Новий корпус лікарні має площу 3500 квадратних метрів, а загальна вартість робіт має скласти близько 270 мільйонів гривень.

– У квітні почнемо «плавний» запуск в дію кабінетів із сучасним обладнанням, частина із яких вже приймають пацієнтів у тестовому режимі. Більшість ремонтних робіт виконані на 80-85%. Фасад готовий, а всередині тривають оздоблювальні роботи. Втім, головне це сучасне обладнання для лікарні та фахові кадри! Ми щоденно працюємо над цим проектом, бо роботи ще достатньо., – зазначив під час візиту міністра мер Вінниці Сергій Моргунов.

На другому поверсі буде відділення реанімації на 18 робочих місць, третій поверх – ургентний операційний блок на 4 операційних зали, які уже готові. В кожній залі встановлене обладнання. Також буде зала теле-медицини.

Корпус розрахований на 24 ліжка. Кожне ліжко буде повноцінно оснaщеним дихaльною, лікувaльною і лaборaторною aпaрaтурою, необхідною для нормaльного нaдaння допомоги пaцієнтaм.

Нагадаємо, що це будівництво триває з жовтня 2017 року.

Фото Сергія Хіміча