Нещодавно вона стала лауреатом 1 ступеню Міжнародного мистецького конкурсу у Мадриді. З огляду на пандемію, конкурс відбувався в онлайн форматі. Музичні таланти демонстрували виконавці не лише з України, а й з Чехії, Болгарії та інших країн.

Про Софію наша газета вже розповідала не раз. Минулого року дівчинка стала «Обличчям Вінниччини», здобувши перемогу у конкурсі. А ще – вона єдина дівчинка, котра прийшла до Вінницького коледжу мистецтв ім. Леонтовича навчатися грі на гобої. Викладач Ярослав Фіськов дуже пишається своєю ученицею, адже гобой – складний інструмент і дівчатка зазвичай обирають для навчання гру на фортепіано чи скрипці. Він власноруч для цього інструменту виготовляє тростину, завдяки якій і народжується неперевершений звук Ярослава Фіськова студенти називають «Бог гобою», бо він знає цей інструмент як ніхто інший.

Наразі Софія – студентка 2-го курсу Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича і чекає результатів ще одного конкурсу, котрий нещодавно відбувався у Дніпрі. Разом зі своїм учителем талановита дівчина грає на концертах у симфонічному оркестрі філармонії . Так склалося, що на одній сцені грають і попередня вчителька Софії з школи мистецтв “Вишенька” Анастасія Львівна Зудова (саксофон) , і теперішній вчитель.

Ярослав Фіськов справді живе роботою, він організував гурт класичної музики “ГАЛЬЯРДА”, в них такі казкові костюми! І вже у березні юні музиканти готові дати концерт. З легкої руки Софії у годою з’явилося чимало шанувальників (серед них ще одна дівчинка Соломія Савіна). Всі вони навчаються у школі-студії, при якій є власна студія звукозапису. Загалом у такій школі-студії навчається більше сотні талановитих дітей на шести різних напрямках і керівництво навчального закладу всерйоз задумується над створенням школи-інтернату для обдарованих дітей. А які плани на майбутнє у Софії?

– Спочатку – успішно закінчити коледж. А потім вступатиму до консерваторії, – розповідає дівчина – Своє життяя мрію присвятити музиці.