Гвардієць військової частини 3028 Національної гвардії України витягнув з пошкодженого автомобіля трьох чоловіків, які потрапили у ДТП.

Днями на трасі Житомир-Він­ниця сталась дорожньо-транспортна пригода, в результаті чого машина злетіла з дороги та перевернулась. Подія від­­булась поблизу стрілецького тиру військової частини, який знаходиться біля траси.

Побачив ДТП та вчасно зреагував на випадок солдат строкової служби Микола Стріль­чук. Він витягнув трьох чоловіків із пошкодженого автомобіля та надав першу медичну допомогу.

– Я патрулював по території стрілецького тиру, раптом побачив, як на дорозі автомобіль почало нести боком та перевернуло. Зрозумів, що потрібно швидко реагувати, й одразу підбіг до місця події та почав діставати потерпілих з автомо­біля. На щастя, усі були пристебнуті й ніхто не постраждав, — розповідає гвардієць Микола Стрільчук. — Я встиг трішки поговорити з хлопцями. Вони їхали до Вінниці з Житомира. Їх вік десь 25-27 років. Водій, з його слів, за кермом давно. Але у по­дібній ситуації вперше. Сам не розуміє, що сталося. Але головне, що все добре.

Після допомоги потерпілим гвардієць доповів черговому військової частини, який одразу відправив військових медиків, аби переконатися, що всі живі та ніхто не постраждав.

Микола сам з Рівненщини — Косто­пільського району. На Вінниччині служить сьомий місяць. В армію пішов після того, як повернувся із заробітків у Польщі. Туди і повернеться по завершенні служби. Дома його чекають ци­вільна дружина та 4-річна дитина. А от 1 березня Микола Стрільчук відзначить свій 21 день народження.

Віталіна Володимирова