Напрямок по розбудові регіональних авіахабів увійшов до програми Президента «Велике будівництво». Планується, що за кілька років у невеликих українських містах додатково з’явиться 16 аеропортів. У 2021 році приступлять до реконструкції міжнародного аеропорту «Вінниця». На початок робіт у державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень. Народна депутатка з фракції «Слуга Народу» Ірина Борзова зазначає, що аеропорт необхідний для економічного розвитку регіону.

«29 вересня 2020 року, перебуваючи з робочим візитом у Вінниці, Президент Володимир Зеленський наголосив, що за його каденції будуть побудовані у всіх стратегічно важливих містах аеропорти, згідно з планом. 18 листопада Кабмін затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на 2020-2023 роки, до якого включили аеропорт «Він­ниця». Парламент проголосував за бюджет, в якому передбачили кошти на реконструкцію летовищ. Аеропорт — це стратегічний проєкт для жителів Вінниччини», — говорить народна депутатка з фракції «Слуга Народу» Ірина Борзова.

«Щоб приймати літаки Boeing 737-800, які використовують більшість учасників авіаринку, аеродром має відповідати міжнародним стандартам ІСАО. Це ширина смуги — 45 метрів, а довжина — 3 — 3,5 кілометра. Зараз ширина смуги складає 42 метри, а довжина — 2,5 кілометра. Аеродром потребує ремонту. Безпека польотів — це головне. Світова практика показує: там, де є аеропорт, зростає економічна активність не лише міста, а й регіону в цілому», — говорить депутат Вінницької обласної ради від партії «Слуга Народу» Володимир Мазуренко, який є членом екіпажу найбільшого в світі літака «Мрія» та працює у ДП «Антонов».

Довідка.

29 вересня під час робочого візиту на Вінниччину Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на питання журналістів про реконструкцію аеропорту, повідомив, що за його каденції будуть побудовані у всіх стратегічно важливих містах аеропорти, згідно з планом.

Вже у грудні минулого року на початок реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця» у держбюджеті на 2021 рік передбачили 604,27 млн грн.