Халед Махмуд Басіони – родом з Єгипту, проте вступив до Вінницького національного медичного університету, де й став гравцем команди з американського футболу «Вінницькі Вовки».

– Ти не хочеш спробувати себе в американському футболі? – саме з цієї фрази все й почалося. Тоді я був студентом медичного університету і завжди по понеділках ходив у зал. Одного разу до мене підійшов гравець «Вовків» (рудий якийсь) і запросив на тренування – з того моменту він став моїм дуже хорошим другом на полі, і тоді почалася моя футбольна кар’єра.

Я грав у чемпіонатах NFL AFWB кемп, чемпіонат Швейцарії, ліга А, чемпіонат Єгипту, перша ліга, Міжнародний чемпіонат Африки (IFAF qualifiers).

На Вінниччині Халед знайшов кохану дівчину та одружився. А пів року тому повернувся додому, в Єгипет. Працює лікарем.

– Моє життя в Україні було зовсім іншим, ніж зараз — більше вільного часу, більше часу для спорту і самого себе. Зараз не так легко поєднувати футбол, роботу в лікарні, будинок і дітей. Але все одно для футболу завжди знайдеться час!

Минулий сезон грав за команду Lucern Lions – перша ліга в Швейцарії. Зараз я Headcoach команди Cairo Hellhounds – чемпіонів єгипетської федерації американського футболу-2018. Вінниця була і завжди буде моїм другим домом, не тільки тому, що я українець за паспортом, а тому, що у мене там дуже багато приємних спогадів: бабусі на «Урожаї», універ, тусовки, сніг, клуби, навіть бійки пам’ятаю!

Віталіна Володимирова