Схоже, Китай стає популярною країною, де великим попитом користуються наші дівчата-моделі. І наші землячки не пропускають шансу реалізувати себе там.

– Моя кар’єра розпочалась у 16 років. Після закінчення модельної школи «Qmodels» я підписала контракт, і мене відправили на кастинг, де були присутні представники китайського агентства. Досі пам’ятаю, як я хвилювалась, коли їхала на конкурс. Але все було даремно, бо вже через тиждень мені запропонували ле­тіти в Китай. Звісно, я погодилась – це була моя найбільша мрія з самого дитинства. Вже через декілька місяців я поле­тіла в свою першу поїздку в Шеньчжень.

Не могла повірити, що все це відбувається зі мною. Тоді вперше запалала моя зірка. І почалась модельна кар’єра. Два роки важкої праці, кастингів та конкурсів… І мені вдалось підписати контракт з новим агентством Sis Models Agency — зараз співпрацюю з ними.

У цьому році на мене очікують у Китаї та Японії. Модельні контракти вже підписані, але через пандемію вилетіти не можу…

Зараз я не навчаюсь, але нещодавно зацікавилась професією «тестувальник ПО». Тож уже з наступного тижня в мене розпочнеться навчання в IT-школі. А тим часом проживаю у місті Вінниці.

Працювала моделлю для глянців модних дизайнерів. Рекламувала аксесуари та взуття. Організатори казали, що маю дуже красиву форму ніжки — це і справді мене дивувало..

Дуже люблю зйомки на вулиці, бо разом зі всією командою ми працювали в надзвичайно красивих місцях. Дійство завжди проходило цікаво.

Іноді заради фотопроєкту потрібно було летіти в інше місто. Це виснажливо, але результат всіх приємно дивував.

Чесно кажучи, були і важкі фотосесії. Наприклад, зйомки літньої колекції одягу. Працювали в холодній студії, а зимову колекцію, навпаки, рекламували на вулиці в +38 градусів.

У Китаї люди звикли працювати, тому робочий день там триває від 8 до 15 годин.

– Чи зав’язувались романтичні стосунки з іноземцями? Можливо, ти зустріла своє кохання?

– Ні, в мене не зав’язались романтичні стосунки з іноземцями.

По-перше, я не хотіла, а по-друге, не було на це часу. В мене там були тільки дружні стосунки. Звісно, були залицяльники, але коли ти ставиш собі за мету успіх у роботі, то навіть не звертаєш уваги на кавалерів.

– Як ти тримаєш себе у формі?

– Я люблю спорт та активний спосіб життя. Два-три рази на тиждень ходжу в спортзал і на танці. Займаюсь контемпом – це сучасна хореографія. Зараз готуюсь до серйозного конкурсу в Києві.

Софія Копач