– Ми виїхали… Душа розірвана на шматки. Ми — це бригада екстреної медичної допомоги, яка базувалася у приміщенні Гніванської лікарні останні років 40 чи більше… тепер це вже минуле, ми стали не потрібні, — розповіла працівник «екстренки» Олена Мельник. — Громада не знайшла коштів на ремонт приміщення. Дякуємо громаді смт Сутиски, що прийняла нас. Я бачу, як всіх це болить. Не коментую нічиї дії, рішення — констатую факт. Гадаю, що громада має знати, що «нас переїхали». Але, незалежно від того, де ми будемо базуватися, ми будемо дбати про ваше здоров’я, будемо поспішати до вас (як будуть дозволяти дороги). І велике прохання до всіх жителів міста: напишіть номери на будинках. Будуть їздити різні бригади, вони вас не знають, а інколи хвилини бувають вирішальними.

З такого повідомлення розпочався перший день весни. Люди відразу ж відреагували на нього своїми обуреннями: «Пологовий закрили, була відмовка — мало дітей родиться. Хірургію прикрили, лікарі розбіглися, медсестри — хто куди. Тепер дійшли і до «швидкої»! Слів немає! Дожились!»; «Саме тепер, коли приєднали до Гнівані с.Могилівку та с.Демидівку, с.Селище — «швидку» перевели подалі в Сутиски, щоб люди чекали допомогу довше! Гріш ціна меру Кулішову і нашим депутатам, які не змогли відстояти нашу «швидку»! Ви нас розчарували».

Володимир Кулішов, голова Гніванської ОТГ, пояснив, що відбувається:

– Екстрена медична допомога ніяк не підпорядковується нам. Вона підпорядковується обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з центрів обслуговування знаходиться у Жмеринці. Нас запитали, чи ми можемо так, як це було раніше, за 1 гривню орендної плати, здавати комунальне приміщення під бригаду швидкої допомоги. У нас у центрі ніякого місця для будівництва немає. А це три кімнати і три бокси для автомобілів. Такої можливості у нас немає, тому договір розірвали.

У нас є своя лікарня, там є відділення невідкладної допомоги, при ньому хочемо залишити один автомобіль. У нас є амбулаторія, яка теж працює з невідкладними станами. У Сутисках лікарні немає. Але є вільні приміщення, котрі більше пристосовані для роботи бригади «екстренки». Ми хочемо все зробити, щоб було реанімаційне відділення і щоб змінити маршрут пацієнтів.