– Село колотить, люди збурені через призначення старости, бо керувати Війтівкою знову ставлять Замкову. А Марія Василівна за два терміни головихою стількох людей проти себе налаштувала, що сьогодні вони готові дорогу перекривати, аби лише не вона знову при владі. За два дні зібрали 1468 підписів проти неї. Але на сесії Бершадської міської ради знову виносять її кандидатуру.

Люди пропонували тих, кого вони хочуть бачити старостою, але депутати не затверджують ці кандидатури.

– Ось вирішили делегувати Ніну Андріївну Скрипник, вона раніше була землевпорядником у сільській раді. Зараз теж бере активну участь у житті села, розумна та поміркована людина, з усіма може знайти спільну мову.

Якщо мер та депутати знову проігнорують думку людей, готові до радикальних кроків, уже й поліцію та прокуратуру попередили, — запевняють війтівські активісти.

Міський голова Бершадської ОТГ Віталій Драган так прокоментував ситуацію у Вій­тівці:

– Так, знову у проєкті рішення на старосту Вій­тів­ського округу Марія Замкова, бо інші кандидатури депутати на попередніх сесіях не підтримували. Знаю думку місцевих людей, готовий сідати з ними за стіл перемовин, щоб вирішити це питання. Якщо у них є інша кандидатура, будемо пропонувати її депутатському корпусу, а там побачимо. Сесія запланована на 15 березня. Сподіваюся, вдасться домовитися без зайвих радикальних дій.