Всього у змаганнях беруть участь представники 13 країн. Україну представляє на цьому важливому міжнародному спортивному форумі представляють 19 спортсменів, у тому числі – 5 гайдів (супроводжуючих для незрячих). Національна паралімпійська збірна України за підсумками чотирьох днів змагань – друга за кількістю золотих медалей та за кількістю нагород у цілому (медалей, серед яких – золоті, срібних та бронзових). Знову українці продовжують боротись за перемогу з командою США, як це було у Ріо-2016.

Одну із медалей в Словенії здобула спортсменка Вінницького регіонального центру “Інваспорт” Ірина Буй. На середній дистанції у біатлоні вона виборола срібну нагороду.

Ірина Буй народилася 29 квітня 1995 року у м. Деражня Хмельницької область. Згодом перебралася до Бару. Має уроджену ваду розвитку лівої кінцівки. З 15 років Ірина Буй почала займатися спортом. Дебютувала на міжнародній арені у грудні 2011 року, взявши участь у міжнародних змаганнях з лижних гонок і біатлону. У 2012 році Ірина була зарахована до складу паралімпійської збірної України.

Була переможницею фіналу Кубку світу 2013 року. У липні 2013 року її було нагороджено обласною премією «Молода людина року» (номінація «Відкриття року в області спорту»). Ірина Буй – майстер спорту міжнародного класу. Спортсменка вже брала участь в Паралімпійських іграх.

Фелікс ЖАНІН