У фрілансерів в Україні поки є три схеми роботи: оформити ФОП, працювати за офіційними договорами з юридичними особами та платити податки; працювати як фізична особа й оформляти трудові відносини через цивільно-правові договори; укладати тільки усну домовленість. Відповідно до нового законопроєкту може бути введена нова форма трудового договору – договір із нефіксованим робочим часом.

Сторони самі можуть визначати обсяг роботи, режим і час її виконання (але відпрацювати співробітник повинен не менш ніж 32 години на місяць). Оплата праці передбачається за той час, коли фрілансер виконує роботу, за цей же обсяг роботи в годинах будуть платити податок. Фрілансерам буде нараховуватися страховий стаж, у разі необхідності людина отримує лікарняний лист та інші соціальні гарантії, які має офіційно оформлений співробітник.

Крім того, у Верховну Раду України внесли закон № 4051 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення правового регулювання дистанційної роботи” у зв’язку з новими обмеженнями через пандемію коронавірусу. Як відомо, через карантин багато громадян змушені працювати дистанційно.