-6-9 березня відбувся чемпіонат України з плавання в 50 м басейні «Акварена» міста Харкова. За звання чемпіонів та призерів змагань боролися 336 плавців, серед яких єдиним представником від Вінницької області був майстер спорту України – Віктор Хникін., – повідомляє Віннилення НОК України у Вінницькій області. – Перші два дні на дистанціях 50 та 100 метрів вільним стилем далися важко спортсменові, що не дало можливості потрапляння до фінальних запливів, проте на третій день на дистанції 50 м на спині він другим потрапив до фіналу з результатом 26.50, поступившись однією сотою секунди спортсмену із Києва – Ярославу Мазуренко. У фіналі на цій дистанції вінничанин став переможцем та чемпіоном України з результатом 26.14, тепер вже випередивши суперника на одну соту секунди, а в останній день змагань виборов бронзову нагороду на дистанції 100 м на спині з результатом 57.73 секунди.

– Дуже радий, що отримав дві призові нагороди та став чемпіоном України, хоча не зовсім задоволений своїм показником часу, бо бажав плисти сильніше й сподівався показати кращий результат, ніж вийшло, – надав коментар своєму досягненню Віктор.

– Під час пандемії лише спорт допомагає тримати себе в формі, відчувати таку необхідну енергію та бути здоровим, – відмітив тренер та батько спортсмена Павло Хникін, – а ще радію, що не дивлячись на усі труднощі, які останнім часом відбуваються в спорті та в усьому світі, Віктор зміг показати достойний результат. Хочу побажати усім спортсменам нових перемог, а з приводу плавання хочу додати, що це геніальний вид спорту, починаючи з фізичного розвитку, закінчуючи морально-вольовими якостями. Перевагами цього виду спорту є: помірне навантаження на серцево-судинну систему та суглоби; з низьким ризиком травматизації та відмінно підходить для відновлення; підвищує рівень максимального споживання кисню; поліпшує психічне здоров’я. Крім того, покращує рельєфність тіла, спалює більше калорій, ніж звичайні вправи та є ідеальним доповненням до тренувань з інших видів спорту. І, саме важливе, що плаванням можна займатися від народження до віку 100+…

ВІТАЄМО!!!