Наразі Сергій проводить заняття у новому бійцівському залі «Легіон 13», що розташований в районі набережної «Рошен». Поки що тренує дітей та дорослих виключно індивідуально, групових занять не проводить.

Для занять Сергій Паршенко використовує власні розробки. Понад рік тому він запатентував оригінальний тренажер «Тренер», який стане в нагоді «ударникам» – боксерам, каратистам, кікбоксерам тощо. Туди входить пружинний елемент, що допомагає відчувати напругу спортсмена і знімати її. Він дещо нагадує два молоточки, пов’язані між собою пружиною. Тепер фахівець збирається запатентувати ще один унікальний тренажер «Підкова» для зміцнення передпліччя. Він зроблений із заліза і пружин.

Також тренер веде канал на «Ютюбі» «Бокс на дивані». Там Сергій Паршенко переважно розміщує відеозаписи вправ, які рекомендує учням, а також сюжети із власних тренувань.
Сергій Паршенко – кандидат у майстри спорту із кікбоксингу. Тренує із 18 років. Була перерва, пов’язана із травмою спини на тренуванні, після якої Сергій почав пересуватися на візку. Такі тренери – велика рідкість не лише для України, але й світу.


– Треную без допомоги помічника, один. Переважно мета наших занять – оздоровча. Деякі тренери навіть початківців відправляють «для галочки» на змагання. Натомість я вважаю, що у змаганнях дитині варто брати участь лише тоді, коли вона вміє захищатися і знає ази виду спорту. Справжній бокс починається із 12-14 років. Натомість в ранньому віці є значний ризик наразитися на травму, – каже Сергій.

Удари руками наставник демонструє сам. Ударами ногами – або шляхом відео в Інтернеті, або за допомогою досвідченого учня. Також, бувало, демонстрував вихованцям відеозаписи своїх боїв у молоді роки.
-Для початку юних кікбоксерів треба навчити, як підіймати ноги вперед, в сторони. Потім додається розтяжка. Далі поступово вивчаємо техніку різних ударів, – інформує Сергій Паршенко.

Фелікс Жанін