– Я бачу скільки людей нині хворіє, наскільки заповнені лікарні та як втомились медики… Тому добровільно вакцинуюсь і показую приклад іншим. Бо як я зможу агітувати вінничан робити щеплення, якщо сама його не зроблю. Страху не має, є надія не захворіти та продовжити активну роботу в якості народного депутата і мами 3-х дітей. Чоловік також вакцинується, але дещо пізніше згідно рекомендацій лікарів, бо він перехворів на Ковід. Всім здоров’я і не бійтесь цих уколів, які рятують життя! – сказала після першої дози вакцинування Ірина Борзова. – Я виконала свою обіцянку і зробила щеплення проти коронавірусу. Рішення прийняла давно, як тільки в Україні зареєстрували вакцину. Є хвиля недовіри суспільства, фейків та брехні особливо деяких політиків щодо індійської вакцини. Тому хочу показати приклад, що вакцинація безпечна.

Сьогодні мені повідомили, що можна приїхати до Вінницької дитячої обласної лікарні і зробити щеплення. Флакон з вакциною розрахований на 10 доз. Після того, як вакцинували медичних працівників дитячої обласної лікарні та будинку дитини, які були записані на щеплення, залишилось 1 доза вакцини, зробили і мені. Загалом за сьогодні мобільна бригада, яка робила мені щеплення, провела вакцинацію 90 особам.

Вакцинацію зробила вакциною AstraZeneca/Covishield, індійського виробництва, якою вакцинують наших медиків і військових, бо не вважаю себе іншою.

Сьогодні у Вінниці лікарні переповнені пацієнтами з СOVID-19. Людей з Вінниці везуть у лікарні інших районів, бо у обласному центрі немає місць. За словами медиків, кількість важких пацієнтів збільшилась. Станом на ранок 11 березня на стаціонарі в лікарнях області 2270 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та підозрою на коронавірус. З них 1310 пацієнтів у важкому стані. Лише за вчора у Вінницькій області підтверджено 659 нових випадків інфікування. Це найбільша кількість по Україні.

Ризик захворіти самій на «ковід», заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Я відповідальна за тих, хто поряд. Робота народного депутата це не лише законотворчість, а й комунікація з людьми. Я щодня маю багато зустрічей із людьми різного віку. Мій обов’язок зробити щеплення, щоб не захворіти та не поширювати хворобу, захистити людей, які поряд.

Чи мала я страх – НІ. Вакцинуватися індійським аналогом схваленої ВООЗ AstraZeneca безпечніше, ніж залишатися без щеплення.

Після 30 хвилин після введення уколу почуваюсь нормально) Про подальше самопочуття обов’язково всіх проінформую.

Будьте всі здорові і бережіть себе!