Висаджені вони у спеціальні ящики, одні розкрились вже, інші тільки збираються цвісти. Квіти майстриня зрізає і відправляє на продаж до квіткових крамниць. А ще тут проводить екскурсії для дітей та дорослих.

«За фахом я вчитель фізкультури, працю тренером у фітнес-центрі. В третьому поколінні займаюсь квітами, і це були не тільки тюльпани – троянди, лілії, гіацинти, крокуси. Все, що квітне у нашому регіоні. Бабуся вирощувала звичайні червоні тюльпани, тоді моя мама садила їх на городі, я тоді лише народилась. А тепер вже й успадкувала квіткову справу. Для мене тюльпани це символи ніжності, краси та приходу весни, – каже Тетяна Бесараб.

– Саджанці тюльпанів купую у перевірених продавців, обмінююсь із іншими-садівниками. Кольори підбираємо такі, які нам подобаються й ті, які стійкі. Наразі в цьому році висадили 20 сортів тюльпанів Квіти дуже піддаються стимуляції температури. Ранні починають квітнути при 14 градусів тепла, середні – при 16 градусах, і пізні – при 18 градусах. Тюльпани транспортуються краще зеленими, напівдозрілими.

В мене є подруга –фотограф Тетяна Галаган. Вона завжди креативні має ідеї і якось запропонувала влаштувати екскурсії для діток, аби вони починали краще розуміти, що таке рослини. Бо чимало з них живуть на асфальті та навіть не уявляють процеси, які відбуваються у природі. З тих пір і почали запрошувати малечу з батьками та робити їм неймовірні фото! Інші ж тюльпани продаємо».

Влітку Тетяна Бесараб вирощує хвойні рослини для саду. Сама співрозмовниця зізнається – не уявляє свого життя без квітів, але любить їх у великій кількості і у грунті, а не у вазі. У вільний час вона займається ще й флористикою – складає букети і дарує чудовий настрій всім охочим.

Вікторія Снігур