Довго вагався чи викладати пост про це, проте знаю, що чимало людей цікавиться подальшою долею маленького Ангелка – першого найменшого пацієнта України з ковідом. Мені пишуть, запитують.

Так от, сьогодні Павлика привезла швидка у вкрай важкому стані: двобічна пневмонія, деструкція легень, правобічний пневмоторакс (гній у правій ділянці легень). Дитина ослаблена, запущена, з великими ділянками (застарілих!) пролежнів , з критичною вагою у 12 кг!

Знаю, що після перенесеного рік тому коронавірусу, у Павлика енцефалопатія, проте як так можна було запустити дитину. На вигляд – як на фото дітей з Бухенвальду. Я не хочу показувати усі фото та відео, але дух перехоплює від обурення. Після 3-місячної реабілітації у Вінниці, хлопчику було краще, він реагував на голоси, міг вже тримати в ручці машинку. З таким діагнозом це великий прогрес. Мати з бабусею обіцяли, що гарно доглядатимуть сина та онучка. Допомогу їм надавали, день народження справили, навіть подумували купити хату (бо у їхній взагалі не можна було жити, так вони догосподарювалися). Треба було лише проявити СПРАВЖНЮ❗️ материнську турботу та любов. Як бачимо,мати Павлика тест на материнство не пройшла! Наявність 5-х дітей тут ні до чого. Дітей народжують для того, аби їх любити та виховувати, а не для ….

Лікарі ОЛІЛ обіцяють докласти всі зусилля, аби “витягнути” хлопчика. Консультуються з обласними спеціалістами. Наразі вирішується питання щодо перевезення його до Вінниці .

Павлик зараз перебуває без свідомості, підключений до  апарату штучної вентиляції легень. Медикаментами забезпечений.

Молімося за здоров’я Павлика. Я прошу родичів” сім’ї не закидати мене гнівними коментарями, як те було раніше. До слова: я міг би описати багато чого іншого та більш обурливого. Намагався бути коректним.

Валентина Лісова