– Порадував мене корінь лопуха. П’ю вже три тижні. Купила в аптеці коробочку, але з жалем згадала, скільки лопухів влітку під ногами пропадає.

Отже, для лікування загострення панкреатиту та холециститу зі спазмами протоків я почала вишукувати такі фітопрепарати, щоб лікували все комплексно, але не шкодили чомусь одному. І ось лопухове коріння для цього усього — саме те!

Заварюю 1 столову ложку на 350 мл води. Як закипить вода, то разом з подрібненими часточками ще 5 хв. на слабенькому вогні тримаю. А потім ще настоюється кілька годин. Приймати 1/4 склянки 3-4 рази на день. Вирішила більше почитати про цю лікарську рослину! Ого-го, насіння лопухове навіть протистоїть онкології підшлункової! Головне завдання для лопуха — почистити кров та німати запалення!

Він лікує хронічний панкреатит і для хворих цукровим діабетом підходить.

Взагалі, коріння лопуха покращує роботу печінки і виводить токсини. Рекомендовано приймати після перенесення вірусних хвороб, тому що лопух допомагає позбутися зайвого, що проходить через печінку. Добре 2 рази на рік пропивати для профілактики!

Валентина Лісова