Адже 31 березня 1981 року у місті над Бугом пройшло перше тренування із цього виду спорту. Його провів засновник вінницького «зеленого» хокею Віктор Костюкевич.

До ювілейної дати планується проведення традиційного міжнародного Кубку Поділля. Зрозуміло, якщо це буде дозволено, зважаючи на епідситуацію.

– Попередньо, в Кубку Поділля гратимуть колективи Бреста і Мінська (Білорусь), збірні Хорватії і України. Він має пройти із 27 по 30 травня , – розповів головний тренер національної збірної України і вінницького клубу «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур.

Наразі команда «ОКС-ШВСМ», яка є чинним чемпіоном України, завершила тренування із індорхокею і почала підготовку до чемпіонату України із хокею на траві. Він поновлюється 22 квітня. Але перед тим, із 12 по 15 квітня, вінницькі хокеїсти збираються зіграти на міжнародному турнірі у Бресті (Білорусь).

Водночас, головною «родзинкою» сезону буде перший в історії чемпіонат Європи із хокею на траві «5 x 5» (тобто лише по п’ять гравців в складі кожної команди) серед національних збірних. Його довірили провести Вінниці із 7 по 11 липня цього року.

– У нашому місті в рамках чемпіонату Європи гратимуть національні збірні Нідерландів, Польщі, Швейцарії, Туреччини, Білорусі, Болгарії та України. Інша сімка збірних паралельно в цей же час гратиме у Словенії, – повідомив Павло Мазур.

Фелікс ЖАНІН