Аварія сталася на вночі 15 березня. П’яний водій автомобіля «Toyota Land Cruiser 200» із дорожніми номерними знаками «KA 7000 CO» протаранив «Skoda Felicia», у якій перебували двоє людей. «Skoda» зупинилась на червоний сигнал світлофора на перехресті Шухевича Перова у напрямку Троєщинського ринку. Відомо, що позашляховик «Toyota» на великій швидкості рухався по Шухевича в тому ж напрямку, і на повному ходу влетів у «Skoda».

Водій та пасажирка «Skoda» загинули на місці. Удар був такої сили, що бійцям ДСНС довелося за допомогою пневмоінструменту та бензорізу деблокувати тіла водія та пасажирки.

З’ясувалося, що винуватцем ДТП став Губрій Василь Сергійович, 1992 року народження, який до 2018 року працював у поліції охорони Вінницької області. Він родом з села Почапинці Жмеринського району. Там у нього будинок, оформлений на матір. У Василя є дружина та малолітній син. Нашому журналісту вдалось поспілкуватись із односельчанами Василя, які ось що нам розповіли.

– Ми дізнались про трагедію з новин, там чітко видно як наш Василь дмухає у драгер. Всі шоковані, бо знаємо як веселого, добропорядного та спокійного хлопця. коли він йшов в армію, то гуляло все село, навіть друзі-поліцейські прийшли до нього на свято у формі. Тато його працював на току у господарстві, мама на току. Виховували трьох дітей. Але через брак роботи виїхали у Вінницю, де й досі працюють. Що побудило сісти Василя п’яним за кермом та ще й у Києві – дивно для всіх. і тут співчуваємо як родичам загиблих, так і батькам Васі.

Сам експоліціянт не постраждав. Він хотів втекти, але був затриманий. Огляд на стан сп‘яніння показав 2.05 проміле алкоголю у його крові. На скандальну ДТП вже відреагував заступник глави МВС Антон Ге6ращенко.

– 28-річна п‘яна мерзота, яка сьогодні вночі вбила двох ні в чому не повинних чоловіка та жінку, затримана поліцією Києва і вже перебуває за ґратами. Поліція і прокуратура буде вимагати в суді затримання мерзоти без права виходу під заставу, тому що такі покидьки небезпечні для людей. На жаль, максимальна відповідальність за цей злочин до публікації Закону 2695 буде лише до 10 років позбавлення волі. І мерзотник буде мати право на амністію та дострокове звільнення після відбуття 1/2 строку. Після публікації завтра Закону 2695 про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, за який я дякую особисто Президенту Володимиру Зеленському та 325 депутатам Верховної Ради, такого роду мерзотники будуть вже отримувати по 12 років ув’язнення без права на амністію чи помилування. А дострокове звільнення можливо буде тільки після відбуття не менш як 2/3 строку.

Після ДТП із двома загиблими, яка сталася в Києві у ніч на 15 березня, водія Toyota повідомили про підозру. Про це заявила пресслужба столичної прокуратури.

Підозру оголосили за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб) Кримінального кодексу України. Водієві також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомо, що автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» зареєстрований на Главацьку Олександру, 1995 року народження. Як з’ясував наш журналіст, це відома блогерка в Інстаграмі, вона заміжня. Має майже 230 тисяч підписників. Публікує фото з відпочинку, крутими іномарками та брендовими речима. Свого чоловіка ретельно приховує.

Василь Губрій у столиці працював в приватній охоронній фірмі, яка пов’язана з великими «шишками» – саме так кажуть його земляки. Ймовірно, що Василь міг взяти машину блогерки «поганяти», але через випите знесло дах і загинули ні в чому не винні люди…

Віталіна Трудько