Це церковне свято збігається з прильотом граків. Тому в народі день назвали «Герасим Грачевник».

Сьогодні день ангела у Герасима, Василя, Данила, Павла, Юліанії, Якова, Григорія, В’ячеслава та Уляни.
Чимало подій у різні часи відбулися саме 17 березня. Ось лише декілька з них. Тож цього дня:

1521 – Фернан Магеллан відкрив Філіппіни

1674 – Михайло Ханенко на козацькій раді у Переяславі зрікся булави; Івана Самойловича проголошено гетьманом Лівобережної та Правобережної України

1830 – у Варшаві відбувся дебют Фредеріка Шопена

1834 – народився Готліб Даймлер, німецький інженер, творець першого мотоцикла. (До речі перший мотоцикл  з двигуном внутрішнього згорання був створений у 1885  році в Німеччині німецькими інженерами  Готлібом Даймлером (Gottlieb Daimler) та Вільгельмом Майбахом (Wilhelm Maybach) – батьками знаменитих автомобільних марок.

1847 – народився Федір Вовк, український антрополог, археолог, етнограф

1856 – народився Михайло Врубель, російський художник, що жив і творив у Києві

1874 – народився  Августин Волошин, український громадський діяч, священик, президент Карпатської України

1899 – опубліковано класичну неаполітанську пісню O Sole Mio!

1960 – У Японії вперше у світі надійшли у продаж різнокольорові фломастери (хоча перші фломастери існували  ще за часів Тутанхамона)

1903 – народився Юрій Дольд-Михайлик, український радянський письменник

І нарешті 17 березн 461 – орієнтовна дата смерті Патріка Ірландського . Привід для відзначення Дня святого Патріка. День святого Патріка був проголошений християнським святом на початку XVII століття і шанується католицькою церквою, окремими протестантськими церквами (англіканською, лютеранською, і особливо церквою Ірландії), а також окремими громадами православної церкви. Цей день символізує прийняття християнства в Ірландії, а також є святом культурної спадщини Ірландії загалом. Урочистості в день святого Патріка зазвичай охоплюють паради і фестивалі, виконання танців кейлі і одягання зеленого одягу та прикрашання його трилисником.

Соломія КАЛЮЖКО