Вже 11 років редакція газети «33-й канал» проводить конкурс «Краща коса».

Конкурс «Краща коса» від «33-го» вже став доброю традицією України. Таких конкурсів більше немає в країні. Тому за переможниць голосували наші читачі з усього світу. Більше 10000 відгуків було лише з США.

Цілий рік красуні надсилали фото та розповіді про себе. Кожна з них — особлива, має довге, вишукане волосся. Найкращі — публікувались на сторінках газети. Конкурс має свої вікові категорії, тому фіналісток було 10.

Найстарша та наймолодша переможниці: Оксана Благодарська (ліворуч) та Соломія Кобринчук

– Газета «33-й канал» заснувала унікальний конкурс «Краща коса Вінниччини». Вже 11 років журналісти нашого видання шукають ці подільські діаманти — найкраще волосся Вінниччини. Конкурс стає все популярніший — вже зараз загальнонаціональний, бо свої коси демонстрували дівчата і з інших областей.

«33-й» не змінює своїх традицій. І продовжує боротись за справжню українську вроду. Та разом із фіналістками ми вкотре доводимо, що волосся — це справжня окраса української жінки. Довга коса до пояса, перевита червоною стрічкою, — це символ українки. Змінюються епохи, тенденції, час та мода, але ми — справжня народна газета — вкотре доводимо, що у всі часи довге виплекане волосся буде цінуватись! — звернулась до присутніх співзасновниця медіа-корпорації «33-й канал», заслужений журналіст України Тетяна Редько.

У зв’язку з коронапандемією ми не могли провести феєричний захід «Краща коса Вінниччини» у звичному режимі. Але все ж таки зуміли провести фінал конкурсу з дотриманням всіх карантинних обмежень. Тому зала пресклубу «Територія свободи» розцвіла вродливими довгокосими красунями. Запрошували лише фіналісток — тих, хто переміг в онлайн-голосуванні, та тих, хто отримав призи глядацьких симпатій від наших спонсорів.

Участь брали українки з найвіддаленіших районів області — від Ямпільського до Бершадського, Гайсинського, Хмільницького, інших. Та цього року всі рекорди побило місто Вінниця. Особливо приємно, що участь взяли студентки всіх вінницьких університетів та коледжів.

Всі учасниці — це справжні подільські красуні, які з любов’ю плекали свої коси. Вікова палітра переможниць різноманітна. Журі жартома казало, що це від 3 до 103 років.

Оцінювали красунь у чоти­рьох номінаціях.

Переможницями стали:  дітки до 7-ми років: Соломія Кобринчук та Анна Дудукалова. Учасницям 4-5 рочків. І вони вразили наших суддів своєю харизмою та талантами. За цих переможниць голосували наші читачі сайту навіть з Північної Америки та Австралії.

Кожна з наших маленьких переможниць отримала півтораметрового іграшкового ведмедика. Їх подарували партнери та спонсори «33-го каналу» Мирослава та Геннадій Лук — виробники мінеральної води «Барчанка», яка на ринку України вже більше 20 років.

Два ведмеді-велетні від Мирослави Лук для наймолодших фіналісток — Соломії Кобринчук та Ані Дудукалової

– Ці маленькі дівчатка — справжня окраса свята. Дуже приємно, що в такому маленькому віці подоляночки вже розуміють, що довге волосся — це справжня цінність для кожної українки. Вода «Барчанка» сьогодні вітає всіх з перемогою. Бо раді усвідомлювати, що найкрасивіші дівчата тут, у нас, на Поділлі, — заявила Мирослава Лук.

У категорії «підлітки до 14 років» перемогли Анастасія Єфремова та Ліза Соболєва. Дівчата отримали не лише максимальну кількість голосів, а й прихильність спонсорів свята.

Анастасія Єфремова – вінницька рапунсель – має косу до п’ят
Ліза Соболєва

У категорії «дівчата до 20 років»: переможницями стали Дар’я Опанащук, Ольга Крикун, Марина Остапенко, Яна Кравенська та Богдана Руда. Це найбільша номінація, де кожна з учасниць отримала приз глядацьких симпатій. А Дар’я Опанащук побила всі рекорди голосування — набрала тисячі сердечок читачів. І тому отримала ще і титул «Супер­переможниця». Вона — студентка Вінницького медуніверситету, і її підтримав чи не весь рідний вуз.

Переможниці у категорії «Дівчата до 20 років»: Дар’я Опанащук, Ольга Крикун, Марина Остапенко, Яна Кравенська та Богдана Руда

Найбільше наших читачів, журі та колектив газети «33-й канал» вразила переможниця номінації «Золотий вік» Оксана Благодарська. Жінка проживає в селі Печера та працює вчителькою у Брацлаві. На світ випустила вже декілька поколінь розумних і талановитих дітей. Викладає фізику та ін­форматику. У своєму віці жінка має косу завдовжки 1,5 метра.

– Про вроду цієї чарівної жінки має знати весь По­діль­ський край, — зазначає членкиня журі Надія Дмитрієва. — Я вражена такими талановитими дітьми, такими чудовими підліт­ками, красунями-студентками, але врода Оксани Петрівни мене підкорила.

Це не просто вишукана пані, а справжня гордість нашого народу.

Голова БФ «Діма Шилов» Надія Дмитрієва

Партнери та спонсори конкурсу Катерина Беляєва та Дмитро Кулеша — команда повітряної кулі «Qween Sky» — подарували нашій чарівній переможниці Гран-прі — політ на повітряній кулі над Вінниччиною.

Пані Оксана ексклюзивно для «33-го» зізналась, що 20 років тому один мільйонер пропонував їй купити «Жигулі», якщо вона обріже свою косу для нього. Але справжня українка не пішла на такі компроміси.

– Я українка, і це моя най­більша нагорода. З дитинства шаную своє волосся і ні за які гроші його не обріжу. Хочу, щоб кожна жінка свою довгу косу несла як оберіг, як символ України, як свою честь.

Зрештою, краще це все побачити — тому дивіться фото та відео із конкурсу!

Софія Копач
Фото та відео – Сергія Хіміча, Олексія Бойко
Дмитра Данкевича

Спонсори та партнери «Найкращої коси» від «33-го каналу»: Надія Дмитрієва – голова БФ «Діма Шилов», Дар’я Мамаєвська — «Keratin vinnitsa», Катерина Богоцька — «KatrinB keratin make-up beauty studio», Мінеральна вода «Барчанка» — Геннадій та Мирослава Лук, команда повітряної кулі «Qween Sky» Катерина Бєляєва та Дмитро Кулєша, Студія аеродизайну «КУЛЬКИ ВІД ТАНЮЛЬКИ», майстриня арт-кулінарії Євгенія Гаврилюк, Кирило Сіверчук та кав’ярня «Чорна кішка білий кіт», Альона Фрутамінка та студія сухофруктів, Ольга Череватова та її студія краси, чемпіонка світу з макіяжу Ірина Чефранова та «Red Lips Studio», письменниця Ольга Дужак та проєкт «Ква(ко)ролі світів», ТМ «Ковбаскофф», Компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», Студія квітів «FloraVipLuxe», департамент молодіжної та соціальної по­літики Вінницької ОДА.