Цей шокуючий злочин стався влітку минулого року в одному із сіл Теплицького району. 50-річний Микола вже раніше мав проблеми із законом та відсидів за розбій сім років з конфіскацією майна. Чоловік вдівець, на утриманні в нього було двоє неповнолітніх дітей.

Як з’ясував наш кореспондент, в червні 2020 року Микола перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, шляхом демонтажу рами вікна проник всередину житлового будинку. У кімнаті він вхопив за руки сусідку, яка спала на ліжку, та зґвалтував її. А щоб жертва мовчала, душив за шию, спричинивши легкі тілесні ушкодження у вигляді синців…Жінка відразу ж звернулась у поліцію із заявою, кривдника арештували й після розслідування справу передали до суду.

На самих засіданнях обвинувачений визнав свою винуватість у скоєнні злочину та щиро каявся. Представник потерпілої на суди не з`явився, письмово просив справу розглянути без нього, вказав, що претензій матеріального та морального характеру до ґвалтівника не має, просив його покарати суворо. Не була присутня і сама жертва… Помякшуючими обставинами у справі стали наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей та відсутність претензій з боку потерпілих.

Зрештою, суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Строк відбування рахуватимуть з 14.07.2020 року – дня обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в цьому кримінальному провадженні. Крім того, ґвалтівник має сплатити на користь держави 10087 грн на залучення експерта для проведення експертиз. Апеляцію ніхто подавати не буде…

Додамо, що за останній рік у Вінницькій області неодноразово були випадки збочення серед батьків і їхніх дітей. Влітку за розбещення сусідської 7-річної дівчинки затримали 59-річного чоловіка. За два дні його знайшли мертвим у СІЗО. На початку вересня затримали 32-річного чоловіка, який катував двох дітей та займався розповсюдженням дитячої порнографії. Після повернення з суду в ізолятор тимчасового тримання в одиночній камері підозрюваний повісився на простирадлі. Сам чи ні – невідомо.

Ми розповідали вже про порноскандал, в якому замішана 26-річна Ірина з Козятина. Вона заради грошей займалась сексом із чотирирічним сином Даниїлом. Отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням її від призначеного основного покарання з випробувальним терміном 3 роки. А наприкінці листопада 2019 року затримали 39-річного військовослужбовця з Гнівані. Він знімав відео та фото інтимного характеру із залученням доньки, якій було чотири роки. Всю порнографічну продукцію — а це 278 світлин та два відео — збував через Інтернет. Віктор проходив службу у війсь­ковій частині 3028 у Кали­нівці, більше відомій як «Ягуар», їздив в АТО. Передали до суду і справу педофіла зі Жмеринки, в якого лише офіційно було 15 жертв!

Віталіна Володимирова