Це мутований «британський» штам коронавірусу (4 зразки)  Про це повідомили у МОЗ.  Такі висновки зробила лабораторія Центру громадського здоров’я, яка відправляла зразки на дослідження до лабораторії на базі Клініки Шаріте. «Британський» штам коронавірусу на 64% небезпечніший за вже виявлені.

Вінниччина перебуває в помаранчевій зоні вже більше місяця. Останніми тижнями у нас різко зросла кількість захворювань. Причини такого стрімкого зростання називають різні.  І святкування 8 березня, і приїзд із відпочинку за кордоном багатьох вінничан та із катання на лижах.

А ось ще одна – виявляється у нас вже гуляє набагато заразніший штам.

Сьогодні на Вінниччині знову виявлено 948 нових хворих.

В лікарнях – колапс. Нові хворі у важкому стані все надходять і надходять. Найбільша проблема – кисень. Його постійний дефіцит! Потужності Вінниччини вже не справляються і тому завозимо із Львова.

Уявіть собі відділення всіх залежних від кисню людей.  І він закінчується! Лікарі та медперсонал як в стані тривоги розпочинають розподіляти концентрат. Головне встигнути! Але не всі хворі його сприймають!

І так вже через кожен третій день! А авто все курсують і курсують до Львова і назад за балонами кисню життя.

Невже немає виходу?

Терміново потрібно монтувати станцію, яка вироблятиме кисень! В якому ритмі працюють лікарі – то окрема тема. Вдень і вночі, без вихідних! Кожен другий хворий там – на межі життя і смерті!

Дякуємо їх за це. Всіх просимо – побережіть їх і себе!  Ізолюйтесь по можливості! Остерігайтесь – завжди!

Тетяна Редько