Днями Вінницький міський суд дав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно жителя Єнакієвого, який воював у складі терористичного угрупування ДНР. Про це нашому журналісту повідомили джерела в органах.

А почалось все у липні 2015 року – тоді молодий чоловік з окупованого Єнакієвого став активним учасником терористичної організації «Донецька народна республіка», одним із основних завдань якої є зміна меж території та державного кордону України. він увійшов до збройного формування «2-га група глибинної розвідки 3-го відділу розвідувального управління республіканської гвардії» як «співробітник групи швидкого реагування». Після того отримав характерну військову форму одягу з відповідними знаками розрізнення, вогнепальну автоматичну зброю, звання «лейтенант» та обрав собі позивний «Кіря». Відповідно брав участь у бойових діях проти українських воїнів.

У 2017 році «Кіря» приєднався до підрозділу «Єнакієвський міський відділ поліції» у складі «ДНР». Нашим спецслужбам вдалось зібрати всю інформацію та заслухати свідків, які і дали покази проти терориста. За створення терористичної групи чи терористичної організації було відкрито кримінальне провадження, яким і займаються вінницькі спецслужби. На 30 червня, 1 та 2 липня 2020 року підозрюваний «Кіря» викликався для проведення за його участю слідчих та процесуальних дій, проте не з`явився. Тому його було оголошено у розшук. Відомо, що терорист переховується від слідства на непідконтрольній органам державної влади території Донецької області. Всі ці факти вінницький прокурор та адвокат надали суду і днями він надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування по цій справі. А головне нині – таки затримати «Кірю», щоби поніс покарання…

Віталіна Володимирова