– Військовий родом із села Тягун Іллінецького району. Його було призначено на посаду командира відділення – старшого розвідника гаубичної самохідно-артилерійської батареї. 22 серпня минулого року військовослужбовець вирішив стати на злочинний шлях і не з’явився на ранкове шикування до частини 3029 НГУ, що дислокується у Запоріжжі, – розповіли нам подробиці у суді.

– Після чого став проводити час на власний розсуд, при цьому не звертаючись до органів військового управління, правоохоронних органів чи інших державних органів з питань подальшого проходження служби. Поважних причин для неявки у нього не було.

“Самоволка” нацгвардійця тривала три місяці. На початку грудня 2020 року військовий сам прийшов до військової прокуратури Запорізького гарнізону. Військовослужбовця звинуватили за ч.3 ст. 407 (самовільне залишення військової частини) КК України. Молодший сержант повністю визнав свою провину. Запобіжний захід для військового обирати не стали. Днями суд визнав винним військовослужбовця і засудив до трьох років позбавлення волі. Від відбування покарання військовий був звільнений. Протягом року він буде перебувати на випробувальному терміні.

Віталіна Володимирова